Radauti, Informatii despre Radauti

Radauti


Localitate din judetul Suceava (zona turistica Bucovina)



Radauti este una dintre cele mai vechi asezari din Bucovina, iar inceputurile sale se pierd in negura timpului. Despre trecutul sau sta marturie biserica Manastirii Bogdana, ctitorita de voievodul Bogdan in a doua jumatate a secolului XIV-lea, catedrala primei Mitropolii a Moldovei.

Radauti, cu o populatie de 28.000 de locuitori, este situat in campia dintre raurile Suceava si Sucevita. Prima atestare documentara a asezarii se realizeaza in secolul XIV. Istoria localitatii este legata de cea a voievodului Bogdan, care cladeste aici Biserica Domneasca.

Administratia austriaca din Bucovina a marcat si istoria Radautiului si a stimulat urbanizarea. Printre obiectivele culturale din Radauti se numara manastirea Bogdana, unde se afla cea mai veche necropola domneasca din Moldova, Muzeul de Etnografie Samuil si Eugenia Ionet, cu o bogata colectie de ceramica de Radauti di de oua incondeiate, precum si Herghelia, unde se practica echitatia.

Orasul Radauti este un loc de legenda incarcat cu o istorie remarcabila, cu traditii si obiceiuri pe care numai in Bucovina le gasesti, cu vestigii ale trecutului care iti incanta sufletul si privirea, mareste oricarui calator gradul de perceptie, cunoastere si admiratie pentru spiritul artistic si iscusinta oamenilor din aceste locuri, care se reflecta in trecutul lor, in casele lor, in portul popular, in ouale incondeiate, in obiectele de lemn cioplit pe care continua sa le faca si in zilele noastre.





Evenimente locale Radauti


Zilele orasului Radauti

La inceputul lunii iunie , radautenii vor demonstra ca stiu sa se distreze in cele doua zile in care municipiul lor isi va serba aniversarea. Vor putea fi admirati caii din Bucovina in cadrul Concursului Hipic Calul bucovinean.

Festivalul International de Folclor Arcanul

Intre marile manifestari cultural artistice, devenite traditionale ce se deruleaza an de an in judetul Suceava in sezonul estival, Festivalul International ARCANUL se inscrie ca o confirmare de referinta, cu o larga audienta de public, atat prin numeroasa participare a ansamblurilor artistice din tara si din strainatate cat si prin grandoarea spectacolelor, totul desfasurandu-se sub semnul pretuirii fata de comorile spirituale strabune ale satului romanesc, cu vesnicia lui cu tot.

Cu o traditie de 17 ani, Festivalul International de Folclor "ARCANUL" a adunat pentru radauteni si nu numai, ansambluri folclorice din: Anglia, Franta, Germania, Grecia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Israel, Turcia, Macedonia, Italia, Cipru, Georgia, Ucraina si Republica Moldova.

Fiecare dintre aceste ansambluri aduc aici, in inima Bucovinei, cate o farama din tara lor, astfel ca municipiul Radauti devine in fiecare an timp de trei zile un veritabil centru de promovare a folclorului.

Ansamblul Artistic Florile Bucovinei

Radauti este locul unde activeaza Ansamblul Artistic Florile Bucovinei, una din cele mai reprezentative formatii artistice din Bucovina. Ansamblul a fost infiintat in anul 1972, functionand in componenta actuala din anul 1980.

El a participat la festivaluri si concursuri din judet, din tara si din strainatate: Festivalul Balcanic - desfasurat la Bucuresti si pe litoral, Festivalul Cantecele Muntilor de la Sibiu, Festivalele de Folclor de la Iasi, Tecuci, Tulcea, iar din strainatate, Festivalele din Germania, Ungaria, Italia, Turcia, Cipru, Bulgaria, Polonia, Ucraina si Republica Moldova.
© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site