Padurea Lacurile din Bisoca

Padurea Lacurile din Bisoca
Padurea Lacurile din Bisoca vezi pe harta Padurea Lacurile din Bisoca vezi pe harta

Informatii despre Padurea Lacurile din Bisoca

Localizare: Valea Buzaului > Ramnicu Sarat Subcategorie: Rezervatie naturala

Padurea Lacurile din Bisoca
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Padurea Lacurile din Bisoca reprezinta o rezervatie mixta: forestiera, botanica si geologica situata pe raza comunei Bisoca din judetul Buzau. Aria protejata se intinde pe o suprafata de 10 ha, fiind situata la o altitudine de aproximativ 900 m.

Rezervatia este importanta deoarece protejeaza arboretul de pin silvestru (Pinus sylvestris).

In prezent, ca efect negativ al eroziunii de suprafata, aici nu au mai ramas decat 2 lacuri: Lacul Negru si Lacul Limpede, acesta din urma fiind singurul care a supravietuit colmatarii.

Lacul Negru (numit astfel datorita culorii apei data de eutrofizarea anormala) - aflat la 200 m de Lacul Limpede - se mai numeste si Lacul fara fund si este acoperit de vegetatie in proportie de peste 70%. In aceasta zona au mai existat si Lacul Rotund precum si Lacul Sec, insa ele au secat.

Padurea adposteste un amfiteatru natural in care se afla o scena construita din piatra in combinatie cu lemn, aici desfasurandu-se actiuni folclorice locale.


Padurea Lacurile din Bisoca este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Buzaului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Padurea Lacurile din Bisoca ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Ramnicu Sarat

Coordonate GPS: 45.550556,26.672222




Vezi si alte obiective turistice din Ramnicu Sarat

Lacul Balta Alba este situat pe raza comunei Balta Alba, localizata la 22 km de Ramicu Sarat, in estul judetului si ocupa o suprafata de 1.012 ha. Este cel mai mare liman fluviatil de pe cursul infer
Biserica Inaltarea Domnului a fostului Schit Babeni din comuna Topliceni, satul Babeni dateaza din anul 1704. Printre ctitorii sai se numara: voievodul Constantin Brancoveanu si Doamna Maria, Negoita
Adresa: sat Cotatcu, com. Podgoria, jud. Buzau Acces: Buzau - Ramnicul-Sarat - Podgoria Hram: Sfanta Treime (biserica de lemn), 08.11 - Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil (paraclisul) In 1940 s-a
Complexul Brancovenesc din Ramnicu Sarat se afla pe strada Primaverii nr. 4, judetul Buzau si este format din Casa domneasca, biserica Adormirea Maicii Domnului, zidul de incinta, turnuri si staretie.
Platanul din Ramnicu Sarat reprezinta un monument al naturii situat in Parcul central al municipiului. Acesta impresioneaza prin dimensiuni si varsta.


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site