Apasati pe imagini pentru vizualizare
Institutie infiintata in 1950, Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanu" este intruchiparea dorintei dintotdeauna a iubitorilor de carte din Valcea de a avea un asemenea lacas. Sediul actual al Bibliotecii este un model de tenacitate, ambitie, vointa si colaborare intre beneficiar, constructor si Consiliul National Valcea.
Avand o arhitectura deosebita, cladirea este innobilata de vitraliul de pe cupola, opera unicat a artistului plastic Gheorghe N. Dican.
Biblioteca cuprinde un numar de 379.998 de volume de carte curenta, 20.066 publicatii seriale, 6.274 materiale multimedia si 9.610 colectii speciale.
Adaposteste si un compartiment de documentare si conservare, prevazut cu sala de lectura si depozit de carte, dar si o importanta colectie de carte cu valoare patrimoniala, ce insumeaza 36 volume. 30 dintre volume reprezinta carte romaneasca veche tiparita intre 1643 - 1830, celelalte 6 volume fiind carte straina veche, tiparite intr 1626 - 1787, in diverse centre tipografice ale lumii (Londra, Amsterdam, Venetia etc.)
Alaturi de mentinerea serviciilor traditionale, Biblioteca ofera un serviciu nou, realizat prin proiectul "Biblionet", care a introdus calculatoarele si structura retelei in bibliotecile publice din comunitatile rurale. Sala de Conferinte permite desfasurarea unor activitati culturale: intalnirile Teatrului National Radiofonic, recitaluri sustinute de Ilinca Dumitrescu, Simpozionul International de carte veche etc
Biblioteca dispune de o consistenta baza documentara incluzand arhiva video, care ilustreaza toate evenimentele culturale produse de institutie.
Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanu" este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Oltului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanu"
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Ramnicu Valcea
Coordonate GPS: 45.47554,24.364013
Zona turistica denumita "Oltenia de sub munte", care cuprinde si depresiunea Horezu, ofera turistilor care o cunosc frumuseti naturale deosebite, dar si multiple posibilitati de petrecere a timpului l
Lacul Ostroveni este un lac creat artificial situat langa gradina zoologica din Ramnicu Valcea, la doar cativa metri de soseaua de centura a orasului.
Acest lac este vizitat mai tot timpul anului
Cheile raului Bistrita
In spatele manastirii Bistrita se ascund minunatele chei ale raului cu acelasi nume, cu o lungime totala de 1,5 km. Acestea sunt deosebit de spectaculoase, remarcandu-se prin f
Casa Memoriala "Anton Pann" este un monument arhitectural construit in secolul al XVIII-lea si reconstituie peregrinarile carturarului si "dascalului de musichie" Anton Pann, pe meleagurile valcene.
O foarte veche constructie bisericeasca din Ramnicu Valcea este Biserica Buna Vestire, cu o datare din vremea lui Mircea Voda (1386 - 1418) sau Mircea Ciobanul (1545 - 1552).
Biserica a fost rezidit
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.