Rezervatia de stejari seculari Mociar, Reghin

Rezervatia de stejari seculari Mociar, Reghin
Rezervatia de stejari seculari Mociar, Reghin vezi pe harta Rezervatia de stejari seculari Mociar, Reghinvezi pe harta

Informatii despre Rezervatia de stejari seculari Mociar, Reghin

Localizare: Transilvania > Reghin Subcategorie: Rezervatie naturala

Rezervatia de stejari seculari Mociar, Reghin
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Rezervatia de stejari seculari Mociar este reprezentata de cea mai veche padure din Romania, situata in apropierea orasului Reghin, judetul Mures.

Padurea Mociar se intinde pe o suprafata de 569 ha, la altitudinea de 400 m si o veti intalni cu siguranta daca va indreptati spre statiunea Sovata. Trecand prin satul Nadasa, veti ajunge intr-o asezare pitoreasca, intinsa de-a lungul Vaii Mociar, strajuita de dealuri acoperite cu pajisti.

Padurea Mociar cuprinde aprox. 300 de arbori cu varsta cuprinsa intre 650 - 720 ani. De aici izvoraste un afluent al raului Mures, paraul cu acelasi nume. Fauna este specifica padurilor de stejari din zonele colinare si cuprinde: animale de talie mica si medie: iepurele, capriorul, mistretul si specii de pasari rapitoare de zi si de noapte.

Padurea a fost declarata rezervatie naturala forestiera in anul 1932, pentru protejarea stejarilor seculari (Quercus robur), cu inaltimea de 15-20 m, diametrul intre 1,5-4 m si un coronament haotic cu ramuri noduroase, uscate spre varf.



Rezervatia de stejari seculari Mociar, Reghin este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Rezervatia de stejari seculari Mociar, Reghin poti accesa una dintre ofertele de cazare Reghin , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 46.7747612,24.8546543




Vezi si alte obiective turistice din Reghin

Biserica Evanghelica din Reghin, denumita si Biserica Saseasca, este situata in centrul orasului, de unde vegheaza de veacuri. Lacasul de cult a fost construit in anul 1330, dupa cum reiese din inscri
Muzeul Etnografie din Reghin este gazduit de o cladire construita in anul 1892, ce impresioneaza prin arhitectura. Patrimoniul muzeului cuprinde 49 de colectii: etnografie, arta populara, creatie arti


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site