Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa Luxemburg, situata in Piata Mica, a fost construita pe prima incinta de fortificatie a satului Villa Hermani, Sibiul de mai tarziu. Actuala imagine baroca dateaza din secolul al XVIII.
Cladirea a fost restaurata intre anii 1999-2003 de catre Biroul de arhitectura Fabini si firma de constructii Kirschbaum, fiind data in folosinta ca centru cultural. In timpul lucrarilor de restaurare s-au descoperit elemente de influenta gotica si renascentista.
Lucrarile de restaurare au fost finantate de Ministerul Culturii si de Biroul de Monumente Nationale a Marelui Ducat de Luxemburg. Inaugurarea a avut loc la 30 martie 2004, in prezenta atat a Majestatilor Regale, Ducele Henri si Ducesa Maria Tereza de Luxemburg cat si a oficialitatilor romane si luxemburgheze.
Interioarele camerelor sunt decorate unic, din acestea putandu-se admira privelisti catre atractiile turistice ale Sibiului cum ar: Podul Mincinosilor cu a sa poveste despre indragostiti, impozantul Turn al Sfatului sau Biserica Evanghelica.
Adresa: Piata Mica nr.16
Casa Luxemburg Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa Luxemburg Sibiu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sibiu
Coordonate GPS: 45.798143,24.150857
Strada 9 Mai, cea mai veche strada a orasului, a purtat mult timp denumirea de strada Elisabeta. Intersectia strazii 9 Mai cu strada Ocnei este considerat centrul Orasului de Jos. Locul se numeste Pia
Biserica reformata a fost construita intre anii 1784 – 1786, pe strada Mitropoliei de azi, nr. 9 din localitatea Sibiu.
Edificiul are o fatada ingusta si un interior sobru cu un ancadrament de piat
Lacul Iezerul Mic se afla intr-un circ glaciar din apropierea Iezerului Mare, ambele fiind situate in Rezervatia Naturala Iezerele Cindrelului.
Iezerul Mic este situat la o altitudine de aproximativ
Parcul Natural Golul Alpin al Muntilor Fagaras reprezinta o zona protejata complexa din punct de vedere geologic si hidrografic, parcul adapostind cele mai pitoresti lacuri glaciare din masivul Fagara
Parcul sub Arini este unul dintre cele mai mari si mai vechi parcuri din Romania, intinzandu-se pe o suprafata de 22 de hectare, fiind paralel cu b-dul Victoriei.
A fost amenajat intre anii 1856 â€
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.