Muzeul ASTRA din Sibiu nu este un muzeu obisnuit, unde vizitezi exponate si pleci acasa cu un bagajel de cunostinte legate de civilizatia populara si traditionala de pe meleagurile mioritice.
Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului ofera vizitatorilor sai multiple servicii, reconstituind universul satului si al caselor traditionale, prin cele 400 de monumente de arhitectura populara, impartite in sectoare tematice ce vor fi prezentate de catre muzeografi.
Daca doriti sa aflati cat mai multe despre farmecul acestui muzeu, sunteti invitati sa beneficiati de serviciul de ghidaj audio, destinat prezentarii patrimoniului muzeal si manifestarilor culturale cuprinse in Programul "Tezaure umane vii". Accesul la informatie se poate realiza in limba romana si inca 3 limbi: engleza, franceza si germana. Acest serviciu va ofera, pe langa cele mai complete informatii, si o serie de povesti despre monumentele vizitate.
In luna octombrie a fiecarui an veti putea participa la Targul de Produse Traditionale si Ecologice, unde vor fi prezenti peste 15 producatori din judetele Sibiu, Alba si Mures, ce vor expune delicioase placinte de casa, turta dulce, prajituri sasesti, cozonaci, branza, cas de vaca sau de oaie, ceaiuri, siropuri, fructe de padure etc.
Pentru cei care isi doresc o nunta ca in povesti, Muzeul ASTRA le ofera sansa de a-si celebra cununia religioasa in aer liber, oficiata de preotul paroh al Bisericilor din Bezded, jud. Salaj, si Dretea, jud. Cluj.
Dupa ceremonia religioasa puteti sa va plimbati cu trasura prin muzeu, sa serviti masa la unul dintre localurile traditionale sau sa innoptati la Hostel Diana sau Hanul din Vestem.
Daca este vreme buna puteti sa va plimbati cu trasura pe aleile muzeului ce strabat, de-a lungul a 10 km, ulite de sat cu gospodarii aduse din cele mai frumoase zone etnografice, siruri de mori, pive, peascuri si felurite alte monumente. Celor ce doresc prefera plimbarile cu barca, le sunt puse la dispozitie barci pentru plimbari pe lacul muzeului.
Iarna, va puteti plimba cu sania trasa de cai ce va vor conduce pe ulitele acoperite de nea, in sunetul zurgalailor, descoperind farmecul iernilor de altadata.
In centrul Muzeului in aer liber, pe lacul de sase hectare in care se oglindesc morile de vant, mori plutitoare, poduri si bacuri, a fost amplasata o scena acoperita pentru organizarea de spectacole, unde puteti participa la evenimente de zile mari.
Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA - Activitati inedite este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA - Activitati inedite
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sibiu
Coordonate GPS: 45.756865,24.113073
Se afla la intretaierea strazilor Pasajul Scarilor si Odobescu si este unul dintre cele mai bine conservate elemente ale incintei a III-a de fortificatii.
Spre sfarsitul secolului al XV-lea, langa t
In 1929 s-a deschis in padurea Dumbrava prima Gradina Zoologica din Romania de catre Intreprinderea de electricitate la initiativa inginerului Szekely caruia i-a venit ideea dupa ce a gasit niste vulp
Una dintre cele mai vechi şi mai interesante biserici fortificate din Transilvania, construită în 1488, Biserica Evanghelică Sfânta Margareta din localitatea Mediaş, judeţul Sibiu, reprezintă
Prea putin cunoscut, Muzeul Locomotivelor cu Abur din Sibiu isi are sediul pe strada Dorobantilor nr.22, unde expune o colectie impresionanta de "monstri de metal" ce dateaza din anii 1885 â€
Canionul este situat in apropierea comunei Mihaileni pe o suprafata de 15 ha. Canionul incepe din locul cunoscut sub numele de "Mestecenii lui Dragan".
Desfasurati pe o suprafata de jumatat
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.