Apasati pe imagini pentru vizualizare
Zidul de aparare de pe strada Centumvirilor este situat intre strazile Odobescu si Tribunei din localitatea Sibiu.
A fost ridicat intre anii 1357 – 1366 si transformat in secolul al XVIII-lea.
Strada Centumvirilor sau “Spinarea Cainelui”, dupa cum o cunosc batranii orasului, este un punct pitoresc din cetatea Sibiului, ce ne ofera o priveliste uluitoare deasupra acoperisurilor caselor din Orasul de Jos.
Strada are un profil convex, iar strazile Konrad Haas si Odobescu, de la baza zidului, au un profil concav, cele doua trasee unindu-se la capete, astfel incat elevatia zidului are o forma lenticulara.
Zidul are o lungime de 200 m si o inaltime de 10 m in partea mediana, unde sunt amenajate scarile Poschen ce fac legatura intre cele doua cartiere ale orasului vechi.
Zidul Cetatii Sibiului de pe strada Centumvirilor este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Zidul Cetatii Sibiului de pe strada Centumvirilor
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sibiu
Coordonate GPS: 45.7963829,24.1473217
Catedrala Mitropolitana domina strada Mitropoliei din Sibiu. A fost construita pe locul unei biserici grecesti din anul 1778 ce servea drept catedrala episcopala.
Construita intre anii 1902-1906, cat
Muzeul de Istorie Naturala a suferit un lung proces de constituire, bazele acestuia punandu-se inca din 1849, la initiativa Scolii Ardelene de Stiinte ale Naturii, desi doar prin anul 1890 s-a contur
Teatrul de Balet din Sibiu s-a infiintat in august 2008. In prezent trupa de balet cuprinde 20 de balerini cu media de varsta de 21 de ani, ce provin din scoli, tari, continente , culturi diferite.
D
Parcul Astra este situat in inima orasului Sibiu si este delimitat de strazile Mitropoliei, George Baritiu, Ioan Lupas si Piata Unirii.
Desi idea infiintarii parcului exista din anul 1869, acesta a
Muzeul ASTRA din Sibiu nu este un muzeu obisnuit, unde vizitezi exponate si pleci acasa cu un bagajel de cunostinte legate de civilizatia populara si traditionala de pe meleagurile mioritice.
Muzeul
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.