Olimpiada Mestesuguri Artistice Traditionale - Sibiu, jud. Sibiu

Olimpiada Mestesuguri Artistice Traditionale
Olimpiada Mestesuguri Artistice Traditionale

Informatii despre Olimpiada Mestesuguri Artistice Traditionale

Sibiu, Sibiu / 22 -> 27 Aug 2010

Olimpiada Mestesuguri Artistice Traditionale
Olimpiada Mestesuguri Artistice Traditionale Olimpiada Mestesuguri Artistice Traditionale Olimpiada Mestesuguri Artistice Traditionale
Apasati pe imagini pentru vizualizare
In perioada 22- 27 august, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale „ASTRA” (Muzeul in aer liber) din Dumbrava Sibiului va fi gazda a peste 150 de copii, maestri in ale artei populare, care se vor intrece in maiestrie tehnica si artistica, in cadrul fazei nationale a Olimpiadei „Mestesuguri artistice traditionale".

Pe langa demonstratiile micilor mestesugari, vor exista si momente artistice oferite de Ansamblul Multietnic „Prietenia" din M. Kogalniceanu, Constanta si de Grupul Folcloric "Strejancuta", Straja, Suceava formate, de asemenea, din copii foarte talentati.

Organizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, prin Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu, in colaborare cu Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National prin Complexul National Muzeal “ASTRA” Sibiu faza nationala a concursului reuneste in jur de 150 de participanti, premianti ai fazelor judetene din 37 de judete ale tarii.

Astfel, intre 22 - 27 august, micii mestesugari, cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani, vor anima gospodariile Muzeului in aer liber, plasmuind, cu daruire, obiecte traditionale, prin tehnici dobandite de la maestrii lor, fie in familie fie in scoala.

Sambata, 22 august si duminica, 23 august daruirea si talentul micilor mestesugari vor putea fi admirate si in Piata Mica, Casa Artelor. Privirea vizitatorului va fi incantata de intalnirea cu micul atelier de creatie dezvoltat in cadrul gospodariei si prin etalarea de catre fiecare concurent a propriilor obiecte confectionate de-a lungul anilor la unul din mestesugurile: olarit, tesut la razboi orizontal si vertical, brodat, confectionat podoabe, cojocarit, curelarit, confectionat masti, prelucrare lemn, sculptura lemn, prelucrare sau decorare a metalului, osului sau cornului, confectionat instrumente muzicale, pictat icoane pe lemn sau sticla, pictura naiva pe lemn sau sticla, incondeiat oua, impletit fibre vegetale (paie, foi de porumb sau nuiele). Vizitatorul are si posibilitatea de a le achizitiona.

Manifestarea va fi incununata si de spectacole folclorice. Duminica va avea loc un nou spectacol folcloric, incepand cu orele 17.00.

Si in acest an, concomitent, se vor desfasura si cea de-a I-a editie a Taberei de mestesuguri artistice traditionale Fara limite – Impreuna pentru Traditie”, precum si Tabara de pictura pe sticla, aflata la ce-a de-a V-a editie, sub indrumarea mentorului Maria Constantinescu, artist plastic din Bucuresti, membru al Academiei Artelor Traditionale din Romania.

Din anul 2004, Olimpiada a dobandit si un caracter interactiv, concurentii devenind ei insisi instructori pentru vizitatorii de orice varsta dornici sa-si isi exerseze indemanarea in cadrul atelierelor initiate (la razboiul de tesut, sculptura lemn, incondeiat oua sau chiar la roata olarului).


#Romaniansaresmart Romaniansaresmart





Vezi si alte sarbatori si obiceiuri din Sibiu si imprejurimi

Sibiu, Sibiu
In fiecare vara, calfe calatoare din diferite tari europene vin la Sibiu pentru a lucra impreuna, pentru a realiza un schimb viu de cunostinte de specialitate si experiente profesionale si pentru a co ...

Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.
InfoTurism membru ANAT © 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact |  Harta site