Apasati pe imagini pentru vizualizare
Castelul Foisor este un obiectiv turistic foarte bine securizat, unde sunt cazati inalti oficiali care merg pe Valea Prahovei. Nu este deschis publicului, fiind destinat exclusiv activitatii de prezentare si protocol.
Situat langa Castelul Pelisor, Castelul Foisor a fost initial cabana de vanatoare a regelui Carol I, fapt ce i-a acordat denumirea de "Casa de Vanatoare Foisor". In timp a gazduit familiile regale, ce au locuit aici pana la terminarea Castelului Peles, respectiv Pelisor.
Pana la terminarea Castelului Peles, in anul 1883, Carol I, alaturi de Regina Elisabeta au locuit aici. Ulterior, castelul i-a adapostit si pe Regele Ferdinand si Regina Maria. Tot in Foisor se naste regele Mihai (1921), fiul lui Carol si al Elenei.
Chiar si Carol al II-lea a locuit in Castelul Foisor, in perioada 1930-1940, cat timp a fost Regele Romaniei, exceptand anii 1932 si 1933, cand casa de vanatoare a suferit un incendiu. Actuala cladire a fost reconstruita in aceasta perioada, urmand ca in timpul dictaturii comuniste sa mai fie completata cu o aripa.
Castelul Foisor din Sinaia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Castelul Foisor din Sinaia
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sinaia
Coordonate GPS: 45.3596153,25.5362778
Casa Boteanu din Sinaia se afla pe Lista monumentelor istorice din judetul Prahova, ce sunt inscrise in Patrimoniul cultural national al Romaniei. Edificiul dateaza de la inceputul secolului XX si est
Partia de ski Drumul de Vara din zona Sinaia este o partie omologata de Ministerul Turismului. Are o dificultate medie adresandu-se cu preponderenta skiorilor intermediari. Partia are o lungime de 297
In anii ’30, Cazinoul Sinaia era principalul punct de atractie al statiunii, fiind frecventat atat de turisti romani, cat si de cei din afara tarii care soseau la Sinaia in numar foarte mare.
Const
Partia de ski Turistica (face legatura intre Cota 1400 si Sinaia) are un grad mediu de dificultate, o lungime de 2.800 m si o diferenta de nivel de 450 m. Transportul este asigurat de teleschi, telesc
Partia de ski Drumul Vechi (Cota 1400 - Sinaia) are un grad scazut de dificultate, o lungime de 5.000 m si o diferenta de nivel de 400 m.
Transportul este asigurat de teleschi, telescaun si telecabi
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.