Rezervatia Grindul Lupilor este o rezervatia mixta stiintifica din cadrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, delimitata la nord-vest de Lacul Zmeica, la est si sud-vest de Lacul Sinoe , la vest de Canalul 2 si la nord de Lacul Golovita.
Teritoriul rezervatiei este dominat de mediul acvatic, mediul terestru fiind intins ca o limba de pamant ce uneste lacurile Sinoe si Zmeica, cu o suprafata mai mult plana, fara definirea precisa a dunelor de nisip. La suprafata acesta prezinta grind nisipos de tip marin – lagunar, compus din formatiuni sedimentare de varsta holocena. Acestea au favorizat florei si faunei intr-un stil asemanator stepelor est-europene, cu influente mediteraneene.
Intre cele doua medii, acvatic si terestru, se interpune o zona mlastinoasa, inundabila, purtatoare a unei flore si faune cu posibilitate de adaptare alternativa (apa/uscat).
Vegetatia este in mare parte de stepa si de saratura, in zonele cu balti temporare sau permanente, cea lemnoasa fiind amplasata in partea de nord-vest a rezervatiei. Pe margini s-a dezvoltat o centura de papura si stuf.
Rezervatia adaposteste aproximativ 300 de specii de pasari, fiind un mediu de habitare excelent pentru pasarile care isi cauta un refugiu de cuibarit si hrana. Printre speciile de pasari se numara: calimarul rosu si cel alb, rate lingurar, pelicani etc. Rezervatia ofera adapost si unui numar destul de ridicat de reptile, dar si unei specii mai rar intalnita in tara noastra si anume, sacalul.
Accesul in rezervatie se face pe DN22 Constanta – Mihai Viteazu, apoi pe DJ 225.
Rezervatia Naturala Grindul Lupilor este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Delta Dunarii, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Rezervatia Naturala Grindul Lupilor
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Sinoe
, la pensiunile si vilele din apropiere.