Apasati pe imagini pentru vizualizare
Palatul Dauerbach este o cladire istorica situata in centrul Timisoarei, in Piata Victoriei. A fost construit intre anii 1912-1913 de catre arhitectul Laszlo Szekely pentru Georg Dauerbach.
Cladirea realizata in stil Art Nouveau este cunoscuta sub numele de Palace, dupa cafeneaua si restaurantul Palace, care au fost amenajate chiar la terminarea cladirii. In partea nordica a parterului a functionat si o farmacie.
Fatada cladirii este impartita in cinci parti, una centrala alcatuita din trei parti, mai inaltă, care la nivelul acoperisului are trei frontoane de forma unei acolade ogivale. Cele doua parti laterale au câte doi pilastrii, iar la nivelul superior au un fronton si un acoperis mai scund.
Palatul Dauerbach Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Palatul Dauerbach Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.75255,21.22459
Casa Bruck este o cladire monument istoric situata in Piata Unirii din Timisoara. A fost construita in 1910 de catre arhitectul Szekely Laszlo in stilurile Art Nouveau si Secession, cu un caracter uso
Palatul Loffler din Piata Victoriei (Timisoara) a fost construit intre anii 1912-1913 de familia si firma antreprenorului Leopold Loffler, ca sediu de firma si casa familiala pentru el si cei trei fii
Podul Decebal din Timisoara face legatura intre cartierele Fabric şi Cetate. A fost construit in anul 1909, fiind la acea vreme podul pe grinzi de beton armat cu cea mai mare deschidere din Europa.
Muzeul Satului Banatean este singurul muzeu cu profil etnografic din Romania care cuprinde centrul civic al satului, format din Primarie, Biserica, Scoala, Casa Nationala (cu destinatie culturala) si
Fabrica de Bere din Timisoara este prima fabrica de bere din Romania, fiind infiintata inainte de 1718, in cartierul Fabric.
Daca la inceput fabrica a avut administratori militari, in 1720 ea trece i
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.