Apasati pe imagini pentru vizualizare
Mocanita este un tren forestier ce astazi si-a pastrat un singur scop, si anume acela de a transporta turisti. Locomotiva cu aburi a fost construita intre anii 1930 - 1933, linia ferata pe ecartament ingust (760 mm) avand o lumgime de 56 km, intre Viseu si Izvorul Comanului. Pe acest traseu, cea mai inalta altitudine a liniei ferate este in zona Comanu (1.100 m), plecarea din Viseu fiind la altitudinea de 600 m.
Intr-un decor natural turistii pot face o calatorie prin cele mai salbatice zone din tara noastra, traversand muntii Maramuresului pe un traseu de aproape 60 de km, urmand cursul raului ce ofera un peisaj unic.
Odata ajuns in Viseul de Sus nu iti va fi greu sa gasesti statia mocanitei, unde te vei imbarca alaturi de alti turisti si un ghid ce iti va prezenta turul gospodariilor maramuresene si a peisajului cu care se mandresc localnicii.
Mocanita din Viseul de Sus este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Mocanita din Viseul de Sus
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Viseu de Sus
Coordonate GPS: 47.713227,24.428387
Defileul Viseului reprezinta un defileu spectaculos cu o lungime de cca 7 km, creat pe Valea Viseului, Muntii Maramuresului, in apropierea localitatii Bistra.
Biserica de lemn din Salistea de Sus, Buleni,judetul Maramures, a fost inclusa in lista monumentelor istorice.
Aceasta datează din anul 1717 si are hramul „Sfintul Nicolae”.
Sursa foto: Bogdan
Situat in localitatea Viseul de Sus, Muzeul de Istorie si Etnografie a fost construit in preajma anului 1970, de catre niste etnici germani care au locuit aici. In timp, constructia a suferit unele tr
Viseu de Sus reprezinta o statiune turistica de interes local, aflata in NE judetului Maramures, intr-o depresiune intramontana.
Zona prezinta numeroase surse de ape minerale – clorosodice si bicar
Biserica de lemn din Ruscova-Oblaz se afla in catunul Oblaz, localitatea Ruscova (judetul Maramures). Lacasul de cult nu este protejat de Legea Monumentelor Istorice desi merita cu prisosinta, fiind u
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.