Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statiunea Voineasa una dintre cele mai renumite si mai importante statiuni de odihna si tratament din Romania. Este situata la o altitudine de 650 m, la poalele Muntilor Lotrului (Carpatii Meridionali) si la 80 de km de orasul Ramnicu Valcea. Statiunea este deschisa turistilor pe toata perioada anului, fiind recomandata atat pentru odihna, liniste, relaxare, cat si pentru tratarea unor afectiuni, precum nevroza astenica, starile de convalescenta, surmenajul fizic si intelectual, afectiunile cailor respiratorii si ale aparatului locomotor, rahitismul si tulburarile in crestere ale copiilor, astmul bronsic si multe altele.
Din Voineasa turistii pot drumetii spre Muntii Lotrului sau Muntii Capatanii . Pentru cei care doresc sa viziteze si imprejurimile statiunii Voineasa, este important de stiut ca intreaga zona este bogata in obiective de atractie turistica printre cele mai diverse. Se pot vizita pesteri, manastiri si lacuri, adevarate monumente de natura de o mare valoare nationala. Din Voineasa, pornesc diverse trasee turistice catre Cataractele Lotrului, padurea rezervatiei naturale Latorita, hodrocentrala de la Cunget si lacul de acumulare Vidra (raul Lotru).
Statiunea Voineasa este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transalpina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statiunea Voineasa
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Voineasa
Coordonate GPS: 45.415563,23.963528
Partia de ski de la Voineasa-Vidra - Obarsia Lotrului, cu o lungime de aproximativ 5 km, s-a deschis in decembrie 2012, iar accesul va fi gratuit pana la 31 ianuarie 2013.
Partia este prevazuta cu o
Lacul antropic de acumulare Vidra a fost fondat in 1972 in apropierea punctului de varsare a paraului Tunari in raul Lotru si se intinde pe o suprafata de peste 8 km lungime si cca 1,4 km latime.
Lac
Statiunea Vidra este situata la 25 km de Voineasa, in Muntii Lotrului, la o inaltime de 1370 m. Statiunea beneficiaza de o partie de schi cu grad mediu de dificultate (neomologata inca) si de un tele
Raul Lotru este un afluent al raului Olt, avandu-si obarsia in Muntii Parangului, la o altitudine de 1.830 m.
Are o lungime de 76,7 m, avandu-si izvorul in paraul Calcescu care traverseaza o zona gla
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.