Cascadele de pe Treznea

Cascadele de pe Treznea
Cascadele de pe Treznea vezi pe harta Cascadele de pe Trezneavezi pe harta

Informatii despre Cascadele de pe Treznea

Localizare: Transilvania > Zalau Subcategorie: Cascada

Cascadele de pe Treznea
Cascadele de pe Treznea
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Cascadele de pe Treznea se afla pe Valea Treznea, judetul Salaj. Valea Treznea se intinde pe o suprafata cu o latime de 3 metri si este formata din sisturi cristaline, calcare eocene sau marme.

Cele 14 cascade au inaltimi cuprinse intre 3 - 15 metri. Acestea nu pot fi vazute tot timpul anului ci numai la topirea zapezilor sau dupa ploi abundente. Atunci pamantul devine mocirlos iar inaintarea dificila.

Calcarul din jurul cascadelor este propice pentru formarea cascadelor.


Cascadele de pe Treznea este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Cascadele de pe Treznea poti accesa una dintre ofertele de cazare Zalau , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 47.1062851,23.1040726




Vezi si alte obiective turistice din Zalau

Casa Sera din Zalau este cladirea unde a locuit poetul Ady Endre, in perioada in care a urmat cursurile liceale ale colegiului din oras. Pe peretele casei au fost plasate doua placi comemorative si u
Catedrala Sfanta Vineri din Zalau, judetul Salaj reprezinta o replica la vestita catedrala Sfanta Sofia din Constantinopol, astazi Hagia Sofia din Istambul. Constructia a fost ridicata imediat dupa r
Ady Endre a fost unul dintre cei mai importanti poeti ai secolului XX si ai literaturii maghiare. Bustul sau este asezat pe strada Unirii, in fata Colegiului National Silvania din municipiul Zalau.
Lacul Varsolt este cel mai mare lac din judetul Salaj. Lacul reprezinta sursa de alimentare cu apa potabila pentru Zalau, Simleu Silvaniei, Criseni, Hereclean, Panic, Badon, Guruslau, Borl
Casa Zovanyi este una dintre cele mai vechi cladiri din Zalau. Placa aflata pe peretele ei ne informeaza ca in anul 1714, insusi regele Suediei, Carol al II-lea, intorcandu-se din Bender (azi Tighina)


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site