Apasati pe imagini pentru vizualizare
Cetatea Valcau se afla in satul Sub Cetate, comuna Valcau, judetul Salaj si se crede ca a fost ridicata in jurul anului 1280, pe dealul numit „Plai”, la poalele Muntilor Plopis.
Pe vremuri, Cetatea Valcau avea rol de cetate regala. Arhitectura acesteia este simpla si detine foarte putine elemente care sa indice o tehnica militara evoluata.
Cetatea Valcau a fost construita cu scopul de a apara regiunea sud-vestica dinspre directia Nusfalau – Zauan – Ip. Edificarea ei a fost favorizata de existenta posibilitatii de construire pe varful dealului Plai, care este marginit in partea de est de albia raului Barcau.
Apele Barcaului au inlocuit santul de aparare, obligatoriu pentru apararea unei cetati. In secolul al XV-lea cetatea Valcau stapanea intreaga regiune sudica a comitatului Crasna si apara zona de potentiali dusmani. Facea parte din comitatul Crasna, desi in anul 1340 un document pomeneste de un comitat al Valcaului.
Cetatea Valcau este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Cetatea Valcau
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Zalau
Coordonate GPS: 47.0994949,22.6942921
Catedrala Sfanta Vineri din Zalau, judetul Salaj reprezinta o replica la vestita catedrala Sfanta Sofia din Constantinopol, astazi Hagia Sofia din Istambul.
Constructia a fost ridicata imediat dupa r
Biserica Reformata din Zalau isi are inceputurile undeva in secolele XII-XIII. Initial a fost biserica catolica, mai tarziu transformandu-se in reformata.
Atat orasul cat si biserica au fost afectat
Monumentul Lupa Capitolina este situat in centrul municipiului Zalau, in fata Primariei si este o copie a monumentului latinitatii, Lupa Capitolina.
Fantana arteziana din Zalau a fost realizata la inceputul secolului al XIX-lea. Ea trimite la suprafata o apa curata ce provine de la o adancime de 400 m, cu un continut ridicat de fier.
Opera unui
Cazarma din Zalau a fost construita pe la sfarsitul secolului XIX, purtand denumirea de Cazarma Regala a Regimentului de Infanterie Baronul Fejervary. La sfarsitul secolului XX, cu ocazia sistematizar
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.