Comuna Gurghiu de o frumusete si o bogatie aparte, este cautată, in prezent ca și in trecut de oaspeți care au apreciat ospitalitatea locuitorilor acestor meleaguri. Dintre multiplele colțuri pitorești din Gurghiu se remarcă in mod deosebit Parcul Dendrologic inființat pe la anii 1740, care adăpostește un numar de peste 100 de specii de arbori exotici. Parcul este organizat după cele mai noi cerinte, oferind vizitatorilor nu numai un prilej de destindere ci și un mijloc de imbogațire a cunoștințelor botanice.
Un alt punct de real interes este castelul Bornemisza și ruinele cetății Gurghiului de unde se poate observa o Valea Gurghiului care se intinde din munții Gurghiului și pană la Reghin. In apropiere se află pădurea Mociar cu stejari seculari (in varsta de 750 - 800 de ani), cei mai bătrani din țară care te impresionează cu forma ciudată a trunchiurilor. Rezervația de stejari seculari se intinde pe o suprafață de cca. 50 ha.
In lunile mai și iunie te poți bucura de gingășia și frumusețea narciselor precum și a lalelelor pestrițe inflorite in Rezervația naturală Poiana Narciselor. In prima duminică din iunie, in Gurghiu se organizează tradiționalul festival popular "Targul Fetelor" serbare care reunește intreaga depresiune a Gurghiului precum și alte localtăți.
Flora și fauna Gurghiului, una dintre cele mai bogate și variate din țară, frumusețea și ospitalitatea oamenilor fac Gurghiul o atracție deosebită.