Pensiunea Valea Soarelui 3*** Moieciu de Jos

Pensiunea Valea Soarelui Coordonate GPS:   45.6579755, 25.6011977
Localitatea: Moieciu de Jos

Pensiunea Valea Soarelui 3*** din Moieciu de Jos

Capacitate totala: 20 locuri in 10 camere
Adresa : Moieciu de Jos, Moeciu de Jos, Str. Principala, Nr. 402A, jud. Brasov
0756.152.033 3552
10 /10
Pensiunea Valea Soarelui 3***
Nota bazata pe 1 Comentarii

Descriere Pensiunea Valea Soarelui 3***

Comuna Moieciu este localizata in culoarul Rucar-Bran in nord-vestul Muntilor Bucegi si estul Muntilor Piatra Craiului si reprezinta una din cele mai vechi cai de acces intre cele doua provincii romanesti: Ardealul si Tara Romaneasca.

Situata la aproximativ 30 de km de Brasov intr-un cadru natural deosebit de pitoresc, comuna Moieciu a devenit in ultimii ani o importanta destinatie de vacanta pentru turistii din tara si strainatate.

Pensiunea « Valea Soarelui » este situata pe insorita vale a Moieciului, de unde si numele pensiunii noastre, la o distanta de aproximativ 1,3 km de centrul comunei. In aceastra locatie puteti petrece o vacanta de neuitat.

Aveti nenumarate posibilitati de a va petrece timpul liber si noi va oferim cateva solutii:
- Va puteti petrece timpul descoperind adevarate minuni ale naturii si obiective turistice, care de care mai incantatoare, situate nu departe de pensiunea noastra. Dintre acestea amintim: Pestera Liliecilor, Pestera Dambovicioara, Cheile Dambovicioarei, Parcul National Piatra Craiului, Castelul Bran, Muzelu satului Bran, Cetatea Rasnov, Biserica Neagra si multe alte obiective care merita sa fie vizitate
- Va puteti relaxa jucand jocuri de societate puse la dispozitia dumneavoastra in cadrul pensiunii sau la o cana de vin fiert din partea casei alaturi de prieteni sau familie
- In cazul in care vreamea nu este de partea dumneavoastra va veti putea petrece timpul stand alturi de familie si prieteni in living-room-ul ce se gaseste la parterul pensiunii, un spatiu primitor si generos.

Desi s-ar zice ca suntem intr-un loc rupt de lume, tehnologia moderna este prezenta si in aceasta oaza de liniste – atat pensiunea cat si cafe-barul au conexiune internet, asta in cazul in care doriti sa fiti informati in orice clipa.

Pensiunea « Valea Soarelui » este locul ideal in care sa va petreceti vacantele. Avand 10 camere mobilate modern, fiecare cu baie proprie si televizor cu cablu, pensiunea noastra da nota de moderniate si nou intr-un cadru pitoresc si traditional, acela al satului Moieciu de Jos. Pensiunea are parcare proprie, un loc sigur in care va puteti lasa masinile pe timpul vacantei petrecute la noi.

Pe timpul verii ca sa va puteti bucura de privelistea incantatoare a zonei, de aerul curat si de racoarea satului de munte, puteti servi bauturi pe terasa restaurantului, terasa care poate adaposti pana la 60 de persoane.

In speranta ca am reusit sa va convingem ca serviciile oferite de noi sunt de cea mai buna calitate si ca pensiunea noastra este situata intr-o zona cu adevarat minunata, va asteptam sa ne treceti pragul pentru a va dovedi ca toate lucrurile pe care vi le-am prezentat sunt adevarate.

Va asteptam !

Pentru petrecerea timpului liber se pot vizita urmatoarele obiective turistice in vecinatatea pensiuni noastre!

Castelul Bran

Situat la 3 km de Moeciu de Jos, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, Castelul Bran este un important monument national si punct de reper al turismului din Romania, datorita frumusetii lui, a peisajului, si a legendei contelui Dracula, al carui spirit bantuie inca aceste locuri stravechi. Prima atestare documentara a Castelului Bran o reprezinta actul emis la 19 noiembrie 1377 de Ludovic I d'Anjou prin care brasovenii primeau privilegiul de a construi Cetatea "cu munca si cheltuiala lor proprie" ... Dupa expulzarea din tara a familiei regale, in anul 1948, Castelul Bran a intrat in proprietatea statului roman, ramanand o perioada abandonat si devastat. Castelul a fost deschis ca muzeu de istorie si arta feudala.

Cetatea Rasnov

Unul din cele mai interesante monumente de arhitectura medievala, cetatea taraneasca a fost construita in secolul al XIV-lea pe o ridicatura de teren care domina tot sensul Barsei. Intre secolele XV si XVI, cetatea a fost refacuta. In mijlocul cetatii se afla o fintana, sapata in stinca intre anii 1623 si 1640. Adincimea fintinii este de 146 metri. Bastionul poligonal de la est si capela dateaza din secolul XVII. In incinta cetatii s-a descoperit temelia unei biserici ortodoxe datind din secolul XI.

Parcul National Piatra Craiului

Parcul National Piatra Craiului este situat în raza judetelor Brasov si Arges, respectiv a localitãtilor Zarnesti, Moeciu, Rucar si Dambovicioara, incluzind masivul Piatra Craiului si o zona cuprinzand Cheile Dambovitei si Cheile Ghimbavului. Situat în Carpatii Meridionali, parcul cuprinde masivul de circa 25 km lungime între Zarnesti si Rucar, fiind delimitat de culoarul Bran-Rucar si râul Dambovicioara la est si sud-est,de raurile Dambovita si Tamasla est si de raul Barsa la nord. Accesul in masiv se poate face fie prin Plaiul Foii sau prin Curmatura.

Cheile Dambovicioarei

Cheile Dambovicioarei, unice prin salbaticia peisajului constituie adevarate atractii turistice ce pot fi explorate atat cu masina (drum forestier) cat si la pas, constituind calea de acces catre Pestera Dambovicioarei.

Pestera Dambovicioarei

Pestera Dambovicioarei este situata in zona carstica a culoarului Rucar-Bran, una din cele mai dezvoltate din tara. S-a format in calcarele de varsta juarasica ale Masivului Piatra Craiului, datorita actiunii apelor paraului Damboviciarei, a carui vale se gaseste la cativa metri in aval. Este o pestera calda cu 10 -12° C, cu o umiditate moderata, strabatuta de un usor curent de aer.

Muzeul Satului Bran

Acest muzeu are in administrare obiecte specifice zonei Bran. O parte dintre acestea sunt parte a tezaurului patrimoniului cultural national, totalitatea exponatelor reusind astfel sa zugraveasca o imagine realista a castelului Bran din Evul Mediu.

Partia de ski Bran-Zanoaga

Situata in apropierea Castelului Bran, partia de ski Bran-Zanoaga este o partie cu dificultatea medie. Cu o diferenta de altitudine de 170 metri si o lungime de aproximativ 800 metri, partia este cunoscuta mai ales pentru tunurile de zapada cu care este dotata care garanteaza conditii bune de schiat in lunile inghetate.

Pestera Liliecilor

Situata langa satul Pestera, cu o lungime de cca. 300 m si populata de lilieci, neamenajata si partial vizitabila.


Biserica Neagră

Este biserica evanghelica aflata in centrul municipiului Brasov. Edificiul a fost construit in jurul anului 1380 (probabil incepand cu 1377) in stil gotic. Biserica, initial catolica, a fost cunoscuta mai intai sub numele de Biserica Sfanta Maria. Cladirea a fost partial distrusa dupa marele incendiu din 1689, cand a primit numele actual. Biserica Neagra este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectura gotica din Romania datand din secolele XIV-XV. Biserica Neagra este celebra nu doar prin dimensiunile sale ci si prin alte lucruri: astfel, in clopotnita se afla cel mai mare clopot din spatiul romanesc, un clopot din bronz care cantareste 6 tone. Colectia de covoare orientale a Bisericii Negre este cea mai bogata de acest tip din Romania. Biserica Neagra este renumita si pentru orga sa care este cea mai mare orga din intraga zona a Brasovului.
Ultima actualizare : 20.10.2014
Infopensiuni Parteneri
Infopensiuni.ro vă oferă pensiuni şi vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervări online.
© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL.
Toate drepturile rezervate.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site