Rezervatia Naturala Dunele Marine de la Agigea

Rezervatia Naturala Dunele Marine de la Agigea
Rezervatia Naturala Dunele Marine de la Agigea vezi pe harta Rezervatia Naturala Dunele Marine de la Agigeavezi pe harta

Informatii despre Rezervatia Naturala Dunele Marine de la Agigea

Localizare: Litoral > Agigea Subcategorie: Rezervatie naturala

Rezervatia Naturala Dunele Marine de la Agigea
Rezervatia Naturala Dunele Marine de la Agigea Rezervatia Naturala Dunele Marine de la Agigea
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Daca vizitati litoralul romanesc al Marii Negre, va recomand sa explorati, la sud de Constanta, in apropierea garii Agigea, la numai 4 km de Eforie Nord, unica rezervatie naturala de dune marine din tara noastra.
Raritatea elementelor floristice si faunistice, precum si varietatea peisajului autohton, sunt conservate inca din anul 1928, cand a fost infiintata rezervatia de catre biologul Ion Borcea.

Avand un caracter speologic si morfologic, rezervatia se intinde pe o suprafata de 8 ha si adaposteste exponate ce satisfac atat curiozitata stiintifica a biologilor cat si simtul estetic al oricarui turist indragostit de peisajul marin.

Situata pe platoul unui mal inalt, intrat destul de mult in mare, rezervatia ocupa un pitoresc teritoriu nisipos, situat la aproape 50 m de mare, langa cladirea Institutului Roman de Cercetari Marine.
Dunele s-au format prin depunerea nisipului adus de vant dintr-un vechi golf marin situat la nord, azi lacul Agigea.

Rezervatia si-a conservat destul de bine aspectul natural, tipic dunelor, ocrotind numeroase specii de plante de nisip, unele caracteristice litoralului atlantic, mediteranean, caspic sau altele raspandite pe intreg tarm pontic. Unele dintre speciile de aici sunt unice in Europa.
Cele mai importante specii de plante sunt: specia endemic pontica Alyssum borzeanum (ciucusoara de nisip), Ephedra distachya (carcelul de nisip) si Convolvulus persicus (volbura de nisip). Speciile faunistice ce traiesc aici sunt: leul furnicilor (Mymeleon formicarius), calugarita (Mantis religiosa), vrabia negricioasa (Passer hispaniolensis), broasca testoasa dobrogeana, monument al naturii, calugarita.

Accesul in rezervatie se face pe DN 39 Constanta – Mangalia din care se desprinde, in localitatea Agigea, un drum local spre Sanatoriu si Statiunea Biologica Marina "Prof. Dr. Ioan Borcea".


Rezervatia Naturala Dunele Marine de la Agigea este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Rezervatia Naturala Dunele Marine de la Agigea poti accesa una dintre ofertele de cazare Agigea , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 44.0892601,28.6426029




Vezi si alte obiective turistice din Agigea

Plaja salbatica de la Agigea este un loc discret, neamenajat, unde va puteti relaxa in voie. Se prezinta turistilor care se incumeta sa o viziteze ca o fasie de nisip ce se intinde pe sub stalpii pod
Lacul Agigea este situat la nord-est de Canalul Dunare Marea Neagra si la sud-vest de comuna Agigea. Suprafata lacului este de 35 ha si face parte din Rezervatia Naturala Lacul Agigea, rezervatie de t


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

Pensiuni din zona



© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site