Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica fortificata de la Hosman a fost construita in secolul XV, fiind ridicata o curtina dubla, cu doua turnuri pe zidul exterior si patru turnuri pe zidul interior.
Fortificatia a fost ridicata la poalele dealului si inconjura o biserica romanica construita in jurul anului 1270. La inceput avea trei nave, o absida a altarului si o clopotnita cu cinci niveluri. Portalul romanic tarziu are o decoratie asemanatoare celor de la Avrig, Sacadate si Toarcla, toate influentate de santierul catedralei din Alba Iulia, unde veneau mesteri pietrari germani sau austrieci.
In anul 1903, a fost descoperit vechiul paviment din caramizi hexagonale ale colateralelor, intalnit la vechile bazilici romanice transilvanene.
Pictura constituie un element aparte pentru biserica. Aceasta reprezinta animale fabuloase si personaje fantastice ce isi au corespondentul in portalul Domului Sfantului Stefan din Viena, la constructia bisericii participand calfe venite de la Viena. Lumea fantastica este predominanta pe peretii constructiei: personaje zoomorfe, personaje biblice sau fantastice, fiinte supranaturale si scene dramatice atrag atentia asupra vesnicei lupte dintre bine si rau, dintre materie si spirit, dintre divin si diabolic.
Sursa
Biserica fortificata de la Hosman este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica fortificata de la Hosman
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Agnita
Coordonate GPS: 45.896997,24.455552
Valea Viilor din judetul Sibiu gazduieste una dintre cele mai impresionante biserici fortificate din Transilvania, numita biserica Sf. Petru. Construita in secolul al XIII-lea si amenajata doua secole
Construita in anul 1409, in centrul cetatii din Agnita, Biserica Fortificata este una dintre cele mai vechi fortificatii taranesti din Transilvania.
Biserica de tip hala este formata din trei nave, na
Biserica evanghelica fortificata din Iacobeni, judetul Sibiu, a fost construita in secolul XIV, ansamblul bisericii fiind format din biserica, incinta fortificata, turn si un turn de poarta. este mon
Salvgardarea patrimoniului cultural. Reamenajarea Muzeului de istorie "Valea Hartibaciului" din Agnita.
Intr-o lume subjugata de omniprezenta tehnologiilor, cultura populara, transmisa pe cale orala
Dacă te interesează istoria saşilor, românilor şi maghiarilor din Transilvania, evoluţia vieţii în Ardeal în general sau eşti doar un curios care vrea să afle mai multe despre timpuri trecu
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.