Rezervatia naturala Cheile Plaiului se afla in nord-estul Muntilor Trascau, pe cursul superior al Paraului Izvoarele (afluent dreapta al Aiudului) si este rezervatie naturala geologica de interes national.
Lungimea cheilor este de 1.2 km si sunt strajuite de Varful Cornului (1.238 metri) la nord, iar la sud de Varful Plesii (1.130 metri).
Zona este inconjurata de creste zimtate, desprinse din versantul sudic al Varfului Cornului, pornind din abruptul imens al acesteia si coborand pana la talvegul vaii, turnuri, ace, stanci tip babe, imense culoare pline de grohotisuri mobile, dezgolite de vegetatie. Tot aici se gasesc cateva cascade formate in urma rupturilor de panta.
Vegetatia este prezenta prin padurilor de gorun, in amestec cu carpen, cer, mesteacan si specii de pin si larice.
Rezervatia naturala Cheile Plaiului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Rezervatia naturala Cheile Plaiului
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Aiud
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 46.4105644,23.5202503
Taul Puturos este un lac format prin alunecare, situat in Podisul Tarnavelor, la 430 - 450 m altitudine. Este alimentat de raurile Valea Ratului si Valea Pusta Bagau.
Acces: Aiud - Bagau (comuna Lop
Biserica de lemn din Bagau, comuna Lopadea Noua, judetul Alba, a fost declarata monument istoric. Lacasul de cult dateaza din anul 1733, suferind modificari in anii 1847 si 1955.
Pictura bisericii pr
Biserica de lemn din Spalnaca, comuna Hoparta, judetul Alba a fost declarata monument istoric. Lacasul de cult a fost construit in secolul al XVIII-lea si are hramul „Sf.Gheorghe”.
Anul renovarii
Taul fara Fund este un lac format prin alunecare, situat in Podisul Tarnavelor, la altitudinea de 430 - 450 m. Este alimentat de raurile Valea Ratului si Valea Pusta Bagau.
Acces: Aiud - Bagau (comun
Taul Savului este un lac format prin alunecare, situat in Podisul Tarnavelor, la altitudinea de 430 - 450 m. Este alimentat de raurile Valea Ratului si Valea Pusta Bagau.
Acces: Aiud - Bagau (comuna
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.