Parcul Natural Muntii Bucegi se afla in nordul masivului Bucegi, pe o suprafata de 32.662 ha, din care 16.334 ha se afla pe teritoriul judetului Dambovita. Rezervatia Naturala Bucegi se intinde pe o suprafata de doar 1.643 din judetul Brasov. Este formata din rezervatiile Valea Gaura, Valea Bucsoiu si Hornurile Malaiestilor.
Rezervatia naturala curpinde o diversitate biologica, geologica si geomorfologica, starnind un dublu interes, stiintific si peisagistic. Frumusetea peisajului este completata de chei, pesteri, stanci cu forme interesante. Amintim: Pestera Ialomitei, Pestera Rateim Cheile Zanoagei, Cheile Ursilor, Cheile Orzei, Cheile Tatarului, Canionul Horoabei, lapiezuri, doline.
Rezervatia cuprinde si padurile de la poalele versantului prahovean, intre Valea Izvorul Dorului si Valea Cerbului.
Ecosistemul format in rezervatie este foarte fragil, fiind afectat de o serie de factori locali, precum ar fi numarul mare de turisti prost informati in ceea ce priveste protectia mediului sau eroziunea determinata de unele constructii. Muntii Bucegi adapostesc 13 specii de plante declarate monumente ale naturii romanesti, dar mult mai multe specii de plante protejate la nivel european si 6 specii de animale protejate de lege.
Rezervatia Naturala Bucegi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Rezervatia Naturala Bucegi
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Apata
, la pensiunile si vilele din apropiere.