Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul din Avrig este situat pe strada Gheorghe Lazar, nr 3, intr-o cladire cu trei camere si o sala de expozitii. Cele trei camere au fost contruite ulterior deschiderii muzeului, in anul 2003.
Prima incapere este dedicata iluministului roman Gheorghe Lazar (1779 – 1823), considerat fondatorul invatamantului in limba nationala din Tara Romaneasca (in 1818 a infiinţat in Bucuresti prima şcoala cu predare in limba romana, Scoala de la Sfantul Sava ).
Exponatele din aceasta camera sunt constituite din: fotografii ale documentelor care atesta nasterea si moartea lui Gheorghe Lazar, perioadele de scolarizare, fotografii ale unor clădiri in care a locuit, precum si ale unor colaboratori sau continuatori ai sai; documente originale - pagini de inceput ale celor trei manuale elaborate de Gheorghe Lazar (Aritmetica matematiceasca, Trigonometria cea dreapta si Gramatica); publicatii, medalii jubiliare.
A doua incapere cuprinde obiecte de arta populara specifice zonei Avrigului, port popular si obiecte casnice si din sticla, Avrigul fiind cunoscut si prin articole de sticlarie.
A treia incapere adaposteste un interior specific Avrigului.
Sala de expozitii cuprinde, periodic, expoziţia Taberei de pictura, care se organizează la Avrig la interval de doi ani, precum si alte expoziţii ocazionale (mestesuguri traditionale, arta populara, pictura, sticlarie artizanala).
Contact:
Telefon: 0740120970
Muzeul Avrig este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Avrig
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Avrig
Coordonate GPS: 45.7265358,24.3746376
Adresa: Str. Avram Iancu, nr. 25
Telefon: 0269 523 163
La cativa kilometri de Sibiu, intre Muntii Fagaras, se afla Avrig, pitoreasca asezare transilvaneana. Cel mai cunoscut monument din oras este Palatul Brukenthal, construit in anul 1760 de catre baronu
In secolul al XIII-lea, pentru a intari pozitia sasilor in Avrig s-a construit o biserica evanghelica. Acesta este cel mai vechi monument de arhitectura din localitate si unul dintre cele mai vechi di
Este o constructie impunatoare, asezata pe un promontoriu in centrul orasului Avrig, dominand imprejurimile. Aceasta biserica a fost ridicata de locuitorii satului in sec. XVIII, pe locul unei biseric
La poalele varfurilor Ciortea din Muntii Fagaras, la o altitudine de 2.011 m se afla lacul glaciar Avrig.
Acesta este situat intr-o caldare, cu o suprafata de 1.47 ha si o adancime maxima de 4.5 m.
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.