Podul natural de la Grohot este considerat o rezervatie geologica, unde se conserva podul propriu zis si vegetatia dezvoltata pe substrat calcaros cu numeroase elemente specifice zonei mediteraneene.
Monument al naturii, rezervatia naturala se intinde pe o suprafata de 1 ha, fiind situata pe valea Uibarestilor, pe teritoriul satului Grohot din comuna Bulzestii de Sus, la 15 km de Tebea.
Podul Grohot este considerat unul dintre putinele poduri naturale din Romania, cautat de amatorii de drumetii pasionati de minuni ale naturii.
Accesul se face din nordul judetului Hunedoara, pe drumul din comuna Baia de Cris spre Bulzestii de Jos. Din Baia de Cris trebuie sa strabateti 15 km, iar la o serpentina pe stang veti observa un indicator al obiectivului turistic.
Dupa 10 minute de coborat printr-o padure de frasin se ajunge intr-o poiana, de unde veti fi ghidati de o sageata albastra in dreapta. La nici 5 minute se afla superbul pod, care pare ca o sa imensa dintre uriasii despre care batranii spun ca pazeau minele de aur din apropiere ale dacilor.
Podul este lung de 20 m si lat de 12, fiind acoperit cu copaci al caror freamt iti dau o stare de liniste si contopire cu natura.
Turiştii care doresc sa viziteze Podul Grohotului se pot caza la pensiuni in comuna Baia de Cris (la 15 kilometri distanta) sau in orasul Brad (la 20 de kilometri distanta).
Podul natural de la Grohot este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Podul natural de la Grohot
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Baia de Cris
, la pensiunile si vilele din apropiere.