Podul de fier din Timisoara

Podul de fier din Timisoara
Podul de fier din Timisoara vezi pe harta Podul de fier din Timisoaravezi pe harta

Informatii despre Podul de fier din Timisoara

Localizare: Banat > Timisoara Subcategorie: Pod

Podul de fier din Timisoara
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Primele poduri metalice din Timisoara au fost montate intre anii 1870 - 1871, cand a fost construit si podul de fier care face legatura dintre actualele strazi Ady Endre si Andrei Muresanu, unul dintre cele mai cunoscute din oras.

Legenda spune ca acest pod ar fi fost proiectat de celebrul Gustav Eiffel, insa nu se cunoaste acest lucru cu certitudine.
Podul de fier a fost construit pe amplasamentul unui pod vechi, fiind un pod comun cu grinzi si zabrele simplu rezemate. A fost realizat dupa un proiect tip, semanand cu podurile construite la vremea respectiva.
Elementele podului erau prinse intre ele cu nituri, urmand ca structura sa sa fie intarita odata ce a fost introdus tramvaiul electric, care avea vagoane mai grele.

Podul a fost demolat in anul 1911 si inlocuit cu unul din beton armat, adecvat noii artere, vechea structura fiind folosita pentru constructia unui alt pod.
Noul pod a fost realizat dupa planurile arhitectului Lad Karoly, avand dimensiunile: deschiderea de 32,80 m, lungimea totala 40 m, latimea partii carosabile 7 m si trotuarele de 2 m.




Podul de fier din Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Podul de fier din Timisoara ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Timisoara

Coordonate GPS: 45.7491112,21.2145615




Vezi si alte obiective turistice din Timisoara

In initial cladirea Liceului Carmen Sylva din Timisoara a fost sediul Scolii Maghiare Regale Superioare de Fete, intemeiate in anul 1884, cu doar 6 clase. In 1916 numarul claselor se ridica la 8.
Baia Publica Neptun, cunoscuta uneori sub numele de Baile Neptun, este o cladire din Timişoara construita intre 1912 - 1914 dupa proiectul arhitectului László Székely. Initial se numea "Hunga
Primaria municipiului Timisoara functioneaza in prezent in cladirea fostului Liceu comercial. Primul curs comercial in limba germana a fost inaugurat in anul 1838, fiind condus de Franz Stiben. In an
Teatrul National Mihai Eminescu esre situat pe strada Alba Iulia nr. 2 din Timisoara si a fost ridicat intre anii 1872 - 1875. Cladirea in care functioneaza teatrul este un monument arhitectural ce ap
Muzeul Satului Banatean este singurul muzeu cu profil etnografic din Romania care cuprinde centrul civic al satului, format din Primarie, Biserica, Scoala, Casa Nationala (cu destinatie culturala) si


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site