Apasati pe imagini pentru vizualizare
Cetatea Balvanyos este situata la o altitudine de 1029 m, pe dealul Cetate, deasupra statiunii Balvanyos. Este una dintre cele mai vechi cetati din regiune, anul constructiei nefiind intrutotul cunoscut, se presupune ca ar fi intre secolele X-XI. De pe turnul cetatii impresioneaza privelistea inedita asupra intregii zone.
Se povesteste ca in timpul domniei lui Stefan aici s-ar fi aflat templele paganilor. In timpul sapaturilor arheologice in aceste locuri s-au gasit margele din vremea romanilor, dar si sulite din fier, chei vechi, ceramica medievala.
Localnicii povestesc ca cetatea ar fi fost construita de catre uriasi si zane.
Traseul pana la ruinele cetatii pleaca din statiune, este marcat cu punct galben, ajunge la Varful Mijlociu, iar mai apoi se continua cu drumul cetatii. Intregul traseu dureaza aproximativ o ora.
Cetatea Balvanyos este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Tinutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Cetatea Balvanyos
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Baile Balvanyos
Coordonate GPS: 46.1100502,25.9587765
Grota Timsos este situata in apropiere de Baile Balvanyos. Urmand marcajul punct albastru de la Grota Sulfuroasa spre sud-est se ajunge la mici caverne, foste mine de sulf.
Aceasta grota este special
Baile Timsos sunt situate in apropierea Bailor Balvanyos, fiind o statiune formata din izvoare rar intalnite pe teritoriul Europei.
Acestea sunt formate din ape minerale care contin o cantitate mica d
Rezervatia Tinovul Buffogo este situata in partea stanga a paraului Buffogo, la nord de Varful Puturosu, Muntii Turiei, la o altitudine de 925 m. Este o mlastina care acopera o suprafata de aproximati
Cimitirul Pasarilor este situat in apropierea Pesterii Pucioasa si este cunoscut pentru gazul emanate prin rocile sale, care de ani intregi ucide pasari care zboara deasupra sa sau chiar mamifere mici
Grota Ucigasa a luat nastere ca urmare a unui fenomen postvulcanic al muntelui Puturosu. Ea reprezinta urmele galeriilor minelor vechi de sulf.
Acest nume este consecinta unui alt gen de gaz existent
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.