Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statiunea Baile Herculane este situata pe vale a Cernei, fiind integrata in Parcul National Valea Cernei – Domogled. A fost atestata documentar in anii 153 e.n.
In perioada romana, statiunea a constituit un important punct de atractie pentru aristrocatia Romei antice. Impresionati de exceptionala putere tamaduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, romanii sositi in Dacia le-au inchinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules.
Izvoarele de la Baile Herculane sunt comparabile prin valoare cu cele de la Vichy si Mont Dore, datorita radioactivitatii lor ridicate. Acestea sunt folosite in tratarea unor afectiuni precum: reumatisme degenerative, spondiloze, artroza, poliartroze, reumatisme articulare, pareze, paralizii, diabet zaharat, hiperlipemii, boli respiratorii, cardiovasculare, boli profesionale (silicoze), boli ginecologice, ORL, boli dermatologice, afectiuni oculare.
Principalele izvoare sunt: izvorul artezian Maria (azi Neptun) – 54 °C, Elisabeta (azi Diana) – 55 °C, Hebe - 41 °C, Ileana (azi Apollo 1) – 46 °C, Iosif – 54 °C, Hercules – 67 °C, Hygeea - 48 °C.
Capacitatea de cazare din Baile Herculane este de peste 4000 de locuri in hoteluri clasificate (Roman, Cerna, Afrodita, Diana, Minerva, Domogled, Dacia, Hercules), si in pensiuni.
Statiunea Baile Herculane este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Cernei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statiunea Baile Herculane
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Baile Herculane
Coordonate GPS: 44.878802,22.414155
Manastirea Baile Herculane a fost infiintata la initiativa IPS Laurentiu Streza in cadrul edificiului Vila Dobosanu din statiunea Baile Herculane, donata in anul 1925 Episcopiei Caransebesului si luat
Muzeul Nicolae Cena este situat in centrul istoric al statiunii Baile Herculane, judetul Caras-Severin, in cladirea Cazinoului, fiind infiintat in anul 1924.
Proiectul construirii unui muzeu in stati
Rezervatia naturala Cheile Globului este situata in judetul Caras-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Iablanita, in partea vestica a satului Globu Craiovei.
Se intinde pe o suprafata de 2
Locul fosilifer de la Globu Craiovei este un monument al naturii aflat in judetul Caras-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Iablanita (in partea sud-estica a satului Globu Craiovei). A fos
Pestera Hotilor sau Grota Haiducilor este situata in Baile Herculane, langa Hotelul Roman. A fost locuita din paleoliticul mijlociu, avand o foarte mare importanta arheologica. Are 143 m lungime.
Fii
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.