Pestera Coliboaia

Pestera Coliboaia
Pestera Coliboaia vezi pe harta Pestera Coliboaiavezi pe harta

Informatii despre Pestera Coliboaia

Localizare: Crisana > Beius Subcategorie: Pestera

Pestera Coliboaia
Pestera Coliboaia
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Pestera Coliboaia este situata la o altitudine de 560 m, in Valea Sighistelului, cu 120 m in amonte fata de Pestera Magura.
Cea mai simpla cale de acces este prin satul Sighistel din apropierea localitatii Beius, pe cararea de pe versantul drept al Vaii Sighiselului.

Pestera Coliboaia a devenit cunoscuta dupa descoperirea unor picturi rupestre din perioada paleolitica, picturi ce reprezinta diverse animale: un bizon, un cal, o felina, un cap de urs si doi rinoceri. Tot aici au fost descoperite oseminte si urme de gheare ale ursului de pestera (ursus spealeus).

Cea mai importanta zona a pesterii este ultima treime a sa, unde peretii sunt impodobiti cu formatiuni stalagmitice.

Pestera Coliboaia este o pestera activa cu puncte mai dificile pe traseu, astfel parcurgerea galeriei necesita echipament speologic adecvat, precum salopete, cizme si scari speologice.

Lungimea pesterii este de 750 m, fiind strabatuta de o apa subterana. Intrarea sub dorma triunghiulara are o inaltime de 2m.

Presedintele Federatiei Romane de Speologie, d-l Cristian Lascu, a precizat, in legatura cu picturile rupestre, ca "Dupa factura acestora, picturile pot fi incadrate ca apartinand unei perioade vechi parietale, Gravettian sau Aurignacian, intre 23.000 si 35.000 de ani".


Pestera Coliboaia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Pestera Coliboaia poti accesa una dintre ofertele de cazare Beius , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 46.5215073,22.5452175




Vezi si alte obiective turistice din Beius

Pestera Brusturet este o pestera situata in bazinul vailor Meziad si Beiusele din cadrul Muntilor Padurea Craiului,in apropierea localitatii Cresuia din judetul Bihor. Aceasta este dezvoltata pe 126
Pestera Meziad este una dintre cele mai spatioase si mai lungi pesteri din tara noastra, fiind situata pe Valea Meziadului, in partea sud estica a Muntilor Padurea Craiului si vestul Muntilor Apuseni.
Muzeul Municipal de Istorie si Etnografie Beius, judetul Bihor, se afla in Piata Samuil Vulcan nr.1, localitatea Beius in cladirea monument istoric, fosta casa a memorandistului Vasile Ignat si a mart
Biserica de lemn Sfantul Ierarh Nicolae este situata in satul Saldabagiu Mic, comuna Capalna, judetul Bihor. Aceasta a fost construita in anul 1769 si renovata in 1960. Pictura a fost partial distrus
Calcarele tortoniene de la Miheleu reprezinta o rezervatie naturala de tip paleontologic, situata in judetul Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei Lazareni, satul Miheleu. Aria protejata are


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site