Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statiunea Piatra Fantanele este situata la o altitudine de 1.100 de metri, la poalele Muntilor Calimani, aproape de Pasul Tihuta (la 80 de km de Bistrita). Aici exista 3 partii de ski: Tihuta 1. Tihuta 2 si Tihuta 3.
Tihuta 1 are un grad de dificultate mic, o lungime de 380m si este deservita de telescaun. Tihuta 2 are un grad mediu de dificultate, o lungime de 820 m este, deservita de telescaun, iar Tihuta 3 are un grad mediu de dificultate si o lungime de 300 m.
Acces: pe drumul E58 (DN 17) ce leaga municipiul Bistrita de Vatra Dornei.
Activitati: In aceasta localitate se pot vizita vechiul drum al romanilor pavat cu lespezi din piatra, foarte bine conservat, partial suprapus peste drumul actual spre Ciosa, se pot face drumetii montane, iar pe timpul iernii se pot practica ski si snowboard pe partiile amenajate si dotate cu telescaun.
Partie ski Piatra Fantanele este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Partie ski Piatra Fantanele
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bistrita
Coordonate GPS: 47.252903,24.976015
Turiştii care sunt pasionaţi de istorie şi sunt dispuşi să îşi imagineze cum arată viaţa în vremea când strămoşii noştri trăiau în cetăţi medievale, cu ziduri puternic fortificate, p
Piata centrala din Bistrita sau sirul Sugalete reprezinta un complex de cladiri din secolele XV-XVI.
In trecut zona era destinata negustoriei si depozitarii marfurilor celor care faceau comert de tra
Biserica de lemn din Bozies, Bistrita Nasaud are o vechime foarte mare, fiind atestata documentar in anul 1648, atunci mentionandu-se ca s-a efectuat o reparatie la acoperisul de sindrila.
Biserica
Biserica manastirii minorite, azi Biserica Ortodoxa din Bistrita se afla in Piata Unirii nr. 8, judetul Bistrita-Nasaud si dateaza din secolul XIII, anii 1270-1280.
Este o constructie in stil gotic
Biserica de lemn din Chirales a fost declarata monument istoric, aflandu-se din anul 1963 in Parcul Etnografic National „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca (sectie in aer liber a Muzeului de Etnografi
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.