Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Arta Braila a luat fiinta in momentul in care colectionarului Anastase Simu (1854-1935) a donat "scumpului ...oras natal Braila", 30 de lucrari de arta pentru a fi expuse in saloanele primariei.
Primaria a preluat in anul 1938 Pinacoteca, dezvoltand patrimoniul acesteia. Ulterior, Pinacoteca a devenit institutie independenta iar in anul 1955 i s-a schimbat denumirea in Muzeu de Arta, integrat ca sectie de arta in Muzeul Brailei.
Patrimoniul Sectiei de Arta a fost constituit prin donatii, transferuri si achizitii, ajungand astazi la 4.000 de piese. Cuprinde colectia de pictura si grafica romaneasca moderna si contemporana, colectia de sculptura contemporana romaneasca, colectia de arta decorativa universala, colectia de fotografii cu valoare artistica, colectia de obiecte memoriale si documente.
Colectia de arta decorativa europeana si extrem-orientala din secolul XVIII-XIX a fost constituita cu piese achizitionate exclusiv din Braila si structurata in jurul ansamblurilor de mobilier de salon, in stil maur si in stil rococo. Sectia cuprinde 157 piese din cele 987 ale donatiei Paul Balcanescu (1910-1965), intrata in patrimoniul Muzeului Brailei dupa moartea colectionarului.
Sursa
Muzeul de Arta Braila este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Arta Braila
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Braila
Coordonate GPS: 45.2725983,27.9757767
Biserica Bulgara Inaltarea Domnului din Braila a fost ridicata in anul 1868 si reprezinta un monument istoric de referinta in raport cu perioada de maxima inflorire a orasului.
Biserica Inaltarea Dom
Chiar daca atractiile turistice, cluburile si barurile lipsesc cu desavarsire, statiunea Lacul Sarat are totusi un monument simbol: Manastirea Sf. Mare Mucenic Pantelimon. Lacasul in sine, chiliile ma
Muzeul de Etnografie si Arta Populara Braila se afla in Gradina Publica din anul 1984, avand ca scop principal prezentarea ocupatiilor traditionale specifice zonei Brailei. De asemenea, a fost amenaja
Statiunea Lacu Sarat este situata in zona de campie din nord-estul Baraganului, la numai 5 kilometri distanta de Municipiul Braila.
Principalii factori naturali de cura ai statiunii Lacu Sarat:
- Apa
Ruinele zidurilor cetatii se afla in centrul istoric al orasului Braila, mai precis in parcul Gradina Mare. Aceasta cetate a fost ridicata in secolul al XVI-lea, de turci, dupa ocuparea orasului Brail
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.