Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Sfantul Martin este unul dintre cele mai vechi monumente ale Brasovului. In anul 1395 regele Sigismund a comandat aici o slujba. Pe una dintre usi este inscris anul 1522, iar pe clopotul bisericii "Magister Andreas de brash, anno 1521".
Dupa unii istorici primii stapani ai manastirii erau franciscanii, care au fost alungati pe masura patrunderii lutheranismului.
In presupusa cladire a manastirii, in casa parohiala de acum se pare ca a fost prima locatie a primariei orasului, locul unde in 1395 s-a semnat tratatul de alianta intre Mircea cel Batran si Sigismund de Luxemburg.
Biserica pastreaza infatisarea actuala din 1792, cand suprafata sa a fost marita. Din acea vreme dateaza si decoratiunile interioare.
Biserica Sfantul Martin Brasov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Sfantul Martin Brasov
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Brasov
Coordonate GPS: 45.65181,25.58851
Teatrul roman din Brasov infiintat in anul 1946 a devenit Teatrul de Stat, iar in 1959 s-a mutat in cladirea actuala. In 1968 directorul Sica Alexandrescu i-a modificat denumirea in Teatrul Dramatic.
Casa de concerte Reduta a fost ridicata in anul 1893, intr-o cladire de pe strada Apollonia Hirscher, municipiul Brasov.
Cladirea a fost realizata dupa planurile inginerului sef al orasului, Christia
In anul 1547 umanistul Johannes Honterus a fondat biblioteca Liceului German in care, pe langa cartile bisericesti, se aflau traduceri din scriitori antici, opere literare fiosofice si istorice aparti
Cetatea de la Pietrele lui Solomon este o fortificatie antica aflata pe teritoriul Brasovului.
Cetatea se afla in zona "Intre Chietri" avand vedere directa spre nord-estul Tampei si dealul Stejeris,
Biserica Romano-Catolica de pe strada Muresenilor poarta hramul Sfintilor Arhangheli Mihail, Gabriel si Rafael. Edificiul de cult in stil baroc a fost construit cu suportul financiar direct al imparat
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.