Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Obedeanu se afla in Craiova si a fost construita in anul 1748, de catre paharnicul Obedeanu, unul dintre cei mai bogati boieri din Oltenia.
Aceasta biserica este ctitoria cea mai de seama a familiei Obodeanu, in chiliile ei amenajandu-se un spital si o scoala de obste, Scoala Obsteasca de la Obedeanu.
Biserica Obedeanu este a treia biserica de caramida din interiorul orasului Craiova, fiind, in acelasi timp, singura biserica de caramida din prima jumatate a secolului al XVII-lea care si-a pastrat pisania originala.
Dupa terminarea bisericii, Obedeanu a lasat prin testament o avere mobila, opt mosii mari, cu teren arabil si paduri. Fiul acestuia, Dumitrache Obedeanu, va ceda biserica Episcopiei Ramnicului.
Biserica este inchinata Bunei Vestiri si Sfintilor Imparati Constantin si Elena.
Sursa
Biserica Obedeanu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Craiova
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 44.3227005,23.7822151
Casa Valimarescu este situata pe Calea Unirii nr.4, Craiova. A fost construita intre anii 1880 - 1884, dupa planurile unui arhitectului francez, Albert Galleron, acelasi care a proiectat Ateneul Roman
Muzeul Satesc Cernatesti este situat in incinta Culei Cernatestilor, comuna Cernatesti. Cladirea a fost ridicata in secolul al XVI-lea, avand pe atunci scop de aparare.
Constructia a fost renovata in
Adresa: Str. Madona Dudu nr. 3-5
Telefon: 0251412725
Capacitate: 175
Cel mai modern cinematograf din Craiova va invita intr-un cadru intim cu numai 175 de locuri.
Facilitati: bufet, centrala termi
Helin surprinde publicul craiovean prin punerea la dispozitie a unei piscine acoperite ultramoderne, cu un ambient occidental de lux, care ofera posibilitatea organizarii de petreceri private, cure de
Fantana Popova din localitatea Craiova exista inca de la inceputul secolului al XVII-lea, fapt atestat de un document din 1613. Cunoscuta si sub numele de "Fantana Basarabestilor", aceasta a fost ref
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.