Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statuia lui Stefan Octavian Iosif este situata in Parcul Central Nicolae Titulescu din Brasov.
Poet si traducator roman, Stefan Octavian Iosif a fost membru fondator al Societatii Scriitorilor Romani.
Statuia prezinta bustul poetului asezat pe un soclu de trahit, avand 3 basoreliefuri. Primul prezinta bunica cu fusul, al doilea muza inspiratoare Euterpe, iar ultimul prezinta eroismul trupelor romane in batalia de la Marasesti.
Incepand cu anul 1919, presa brasoveana a inceput o campanile de colectare de fonduri pentru ridicarea unei statui in cinstea poetului atat de indragit.
Bustul a fost dezvelit in 1929, intr-un cadru ceremonios, in prezenta poetului Ion Minulescu si a lui Virgiliu Stefan Iosif.
Bustul lui Stefan Octavian Iosif din Brasov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Bustul lui Stefan Octavian Iosif din Brasov
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Brasov
Coordonate GPS: 45.6461067,25.5921936
Teatrul roman din Brasov infiintat in anul 1946 a devenit Teatrul de Stat, iar in 1959 s-a mutat in cladirea actuala. In 1968 directorul Sica Alexandrescu i-a modificat denumirea in Teatrul Dramatic.
Teatrul pentru copii "Arlechino" a fost infiintat in anul 1949, functionand ca sectie de teatru de papusi a Teatrului Dramatic.
Incepând cu anul 1991 a devenit institutie profesionista independenta.
Lacul Tarlung este un lac de acumulare format pe raul Tarlung, la o distanta de 25 km sud-est de Brasov, pe dealul La Hamei. Amplasat la altitudinea de 1.100 m, are o adancime de 37 m si un bazin hidr
Troita din Cotun este cea mai veche troita pastrata la poalele Tampei (la terminarea strazii Curcanilor). In vremuri vechi, Junii Tineri si Junii Curcani faceau aici maialul si diferite petreceri. Cru
Prima scoala romaneasca din Brasov este situata in interiorul curtii Bisericii Sfantul Nicolae din cartierul istoric Scheii Brasovului. Cladirea a fost zidita in anul 1495 si recladita la 1760, pastra
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.