Biserica Marcuta reprezinta un vechi monument istoric ce prezinta interesante detalii de structura si decoratie. Este situata in partea de est a Capitalei, langa Lacul Fundeni, in apropierea Spitalului Sfantul Pantelimon.
Biserica a fost construita de catre marele logofat Dan intre 1586-1587 si renovata de catre jupaneasa Visana, fiica armasului Marcu (de unde numele Marcuta) si nepoata logofatului Dan.
Acest edificiu monahal a mai fost restaurat de mai multe ori intre anii: 1632-1654, 1678-1688 si 1966-1967.
Cu un perfect amplasament strategic, cu trei randuri de porti, cu fortificatii care dupa renovarile din 1632-1654 permiteau si utilizarea armelor de foc, ea reprezenta un loc perfect pentru retragerea la adapost a mai marilor vremii,in cazul unei navaliri dusmane. Impreuna cu Manastirea Vacaresti si Manastirea Plumbuita constituiau un lant strategic de locuri fortificate ale Capitalei. Un vast ansamblu de tuneluri permitea celor asediati sa se refugieze catre zonele ferite si sa se puna la adapost.
In prezent in interiorul lacasului de cult se mai pastreaza cateva fragmente de picturi din secolul 16 si tablouri ce il reprezinta pe armasul Marcu.
Biserica Marcuta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Marcuta
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.444152,26.171533
Cea mai veche aripa a acestei institutii de invatamant a fost construita intre anii 1912-1927, dupa planurile arhitectului Grigore Cerchez (1851-1927), sustinator al curentului care promova specificul
”Fantana cu copii” este un monument amplasat intr-un mic scuar, aflat la intersectia strazilor Dionisie Lupu / Jules Michelet / Pitar Mos, din sectorul I al capitalei.
Este una dintre cele mai im
Adresa: Bd. Magheru, Nr. 29 Bucuresti
Telefon: 0213165526
Numar sali: 1
Capacitate: 372
Sunet: Dolby Stereo
Cinematograf de inalta tinuta artistica, sala celor mai prestigioase premiere, in care
In scuarul din fata Operei nationale a fost ridicat un monument al lui George Enescu (compozitor, pianist, violinist si dirijor de renume international) care are printre lucrarile sale si o opera de f
Monumentul, amplasat in Piata Garii de Nord din Bucuresti, evoca personalitatea inginerului George I. Duca (1846-1899) care a lucrat la construirea caii ferate Ploiesti-Predeal, a portului Constanta s
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.