Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Sfantul Eftimie – Fundenii Doamnei a fost ridicata in anul 1699 avand o arhitectura cu specific brancovenesc, cu decoratie de stuc a fatadelor, in stil oriental de influenta persana.
Biserica mai este numita "Fundenii Doamnei" pentru ca a fost restaurata in anul 1860 de catre Maria Ghica Doamna.
Fatadele bisericii sunt decorate cu motive ornamentale in stuc preluate din miniatura persana: masute cu vaze de flori, chiparosi, havuzuri, palate, ramuri inmanunchiate de lamai.
Pictura interioara a fost realizata in anul 1939 dupa modelul celui de la Manastirea Cotroceni, de inspiratie baroca. Tehnica in care a fost executata pictura este o combinatie "a fresco" si "a secco". Pictura murala prezinta exfolieri active ale stratului de culoare, avand o multitidine de lacune. S-au pierdut trasaturile multor portrete, vesminte, detalii de arhitectura si peisaje.
In fata cimitirului din jurul bisericii se afla o cruce veche din piatra si un monument al eroilor din Primul Razboi Mondial.
Sursa
Biserica Sfantul Eftimie – Fundenii Doamnei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Bucuresti
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 44.4614334,26.1702785
Adresa: B-dul Regina Elisabeta nr. 27
Telefon: 0213151334
Numar sali:1
Capacitate: 274
Sunet: Dolby Stereo
Cinematograful este complet renovat, modernizat, conditii tehnice exceptionale.
Casa Capsa este situata in centrul istoric al Bucurestiului, pe calea Victoriei nr.36, la intersecţia cu strada Edgar Quinet, in prezent fiind restaurata si readusa la farmecul de altadata.
Cladirea
Situat in incinta RIN Grand Hotel, Body Art ofera piscina de dimensiuni considerabile, bazin cu hidromasaj, bar, zona de relaxare cu sezlonguri si doua jacuzzi performante. De asemenea, puteti benefic
Monumentul eroilor C.F.R. din Bucuresti se afla in Piata Garii de Nord si ii are ca autori pe sculptorii Corneliu Medrea si Ion Jalea.
A fost ridicat in memoria muncitorilor feroviari care, in timpul
Gheorghe Tattarescu (1818-1894) a fost pictor roman, pionier al neo-clasicismului si picturii in ulei, in pictura moderna romana, militant pentru modernizarea vietii artistice romanesti. A revolutiona
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.