Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa memoriala Liviu Rebreanu se afla pe B-dul Dr. Gheorghe Marinescu nr. 19, sector 6 si intregeste ansamblul caselor memoriale aflate in custodia Muzeului National al Literaturii Romane.
Liviu Rebreanu (1885-1944) s-a nascut in comuna Tarlisua, judetul Bistrita-Nasaud si a fost un romancier, dramaturg si academician roman.
Casa memoriala este gazduita intr-un apartament cumparat de romancierul Liviu Rebreanu in anul 1934 pentru fiica sa, Puia-Florica Rebreanu. Spatiul si patrimoniul au fost donate de aceasta cu dorinta de a o reprezenta si pe mama sa, care, pe langa faptul ca a fost actrita, a abordat si literatura memorialistica, fapt ce i-a adus calitatea de membru al Uniunii Scriitorilor.
A fost inaugurat in 1995. In holul de la intrare putem intalni valoroase lucrari de grafica (carbune, creion, penita). In living sunt impresionante tablourile de dimensiuni considerabile, in care sunt reprezentate atat mama, cat si fiica, opere care poarta semnatura lui Camil Ressu. In camera in care a locuit candva fiica celor doi scriitori se detaseaza fotografiile de familie, cateva picturi, dar si o frumoasa colectie de icoane care, dispuse pe un intreg perete, creeaza impresia unei catapetesme.
Cel mai impunator spatiu al muzeului este sufrageria, in care troneaza impresionantul mobilier Biedermeier, in care se prelungeste colectia de icoane, o pendula cu soclu, piesa unicat. In bucatarie este prezentata o impresionanta colectie de ceramica (specifica zonei Ardealului) ce tapeteaza peretii.
Sursa
Casa memoriala Liviu Rebreanu din Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa memoriala Liviu Rebreanu din Bucuresti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.4343681,26.0669041
Izvorul Eminescu se afla in Parcul Cismigiu din capitala.
Monumentul are forma semicirculara, fiind alcatuit din blocuri de piatra. Se presupune ca in acest loc a existat un izvor mai vechi.
Confo
Teatrul Arca Bucuresti - un loc special care te invita la creatie. Care te invita la efort; care te provoaca sa fii inventiv. Un spatiu in care te simti liber si stimulat. Un spatiu care s-ar cuveni i
Dinicu Golescu (1777-1830), carturar iluminist, unul dintre fondatorii „Societatii literare romane” (1827) este evocat in acest monument realizt de sculptorul W. Hegel in anul 1908.
D.Golescu est
Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena este situata in Piata Eudoxiu Hurmuzachi - Piata Muncii, la intersectia Soselei Mihai Bravu cu Bulevardul Basarabia.
Biserica actuala ii are drept ctitor
Muzeul Taranului Roman, infiintat la 5 februarie 1990, este continuatorul unor traditii muzeale ce dateaza inca din anul 1875, cand a fost constituita, pe langa Muzeul National de Antichitatii, prima
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.