Apasati pe imagini pentru vizualizare
Foisorul de Foc este o cladire de 42 metri înaltime din București aflata intre Obor, Calea Moșilor si Nerva-Traian, mai precis: la intersecția strazii Traian cu bulevardul Regele Ferdinand, in imediata apropiere a bisericii Oborul-Vechi(monumentul ocupa centrul unei piatete care ii poarta numele si catre care mai converg si alte artere, respectiv strazile Vasile Stroescu, Iancu, cavaler de Flondor, Zece Mese și Popp de Basesti).
In trecut servea drept turn de observatie pentru apararea impotriva incendiilor si ca post de pompieri.
A fost construit în 1890, la doi ani dupa ce precedentul turn, Turnul Coltei, ridicat în 1715, a fost demolat. Planurile au fost realizate de George Mandrea, în acea perioada arhitectul-sef al Bucurestiului.
Foisorul de Foc mai avea si un al doilea rol, acela de turn de apa. Oricum, dupa ce s-a realizat in totalitate constructia lui, Uzina de Apa Grozavesti, principalul furnizor de apa al timpului, nu avea pompe suficient de puternice pentru a-l umple cu apa.
Foisorul de Foc a fost folosit de pompieri pana in anul 1935, cand a devenit ineficient, deoarece aparitia unor cladiri din ce in ce mai inalte, precum si introducerea telefoniei a redus nevoia unui turn de observare. In 1963, a fost transformat in “Muzeul National al Pompierilor“.
Foisorul de Foc este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Foisorul de Foc
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.440345,26.120626
Statuia Lupoaica Romei (Lupa Capitolina) este o statuie din Bucuresti, amplasata pana recent in Piata Romana.
Monumentul a fost primit in dar de capitala Romaniei din partea municipalitatii orasului R
”Fantana cu copii” este un monument amplasat intr-un mic scuar, aflat la intersectia strazilor Dionisie Lupu / Jules Michelet / Pitar Mos, din sectorul I al capitalei.
Este una dintre cele mai im
Construit in 1910 Observatorul Astronomic isi are sediul intr-o cladire special proiectata care apartinea la vremea aceea celui care i-a dat numele: Amiralul Vasile Urseanu.
Muzeul propriu zis a lua
Parcul Ioanid, denumit si Parcul Ion Voicu, a fost amenajat pe fostul afluent al Dambovitei, Bucurestioara, in anul 1870. Domeniul pe care exista azi parcul apartinea librarului Ioanid, care a plantat
Ideea fondarii unui muzeu al cailor ferate a aparut in anul 1924, cand au fost salvate de la casare mai multe locomotive si vagoane vechi. Acestea au fost depozitate pentru o perioada in parcul de lan
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.