Apasati pe imagini pentru vizualizare
Monumentul Sfanta Treime din Timisoara este situat in Piata Unirii din Timisoara, fiind montat aici intre anii 1755 - 1758.
Statuia a fost realizata in atelierele vieneze si celebra incetarea epidemiei de ciuma din Banat, motiv pentru care a fost numita si "Statuia Ciumei". Ea dateaza din 1740.
Ansamblul, apartinand stilului baroc, este compus dintr-o coloana cu grup statuar si un postament cu basoreliefuri. In partea superioara a coloanei este amplasata Sfanta Treime - Tatal si Fiul tin coroana cereasca deasupra capului Sfintei Fecioare Maria, ingenunchiata la picioarele lor.
La baza statuii sunt amplasate reprezentari de dimensiuni mai mici, infatisandu-i pe Sfantul Ioan Neponuk, Sfanta Rozalia, Regelui David si Sfanta Barbara. Soclul triunghiular e strajuit de statuile Sfintilor Rochus, Sebastian si Carol Boromeus, iar basoreliefurile de pe cele trei laturi infatiseaza trei calamitati: razboiul, foametea si ciuma.
Monumentul Sfanta Treime din Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Monumentul Sfanta Treime din Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.757926,21.229014
Trupa Teatrului Maghiar de Stat "Csiky Gergely" din Timisoara este o echipa tanara, entuziasta, recunoscuta pe plan profesional, care cauta constant noi modalitati de expresie artistica. Repertoriul t
Biblioteca Academiei Romane - Filiala Timisoara functioneaza in aceasta cladire eclectica-secesionista ridicata in anul 1891. Reprezinta de fapt fosta casa Welauer, care a fost modificata si transform
Timisoara a fost si este cel mai puternic centru cultural din vestul Romaniei. Asezarea geografica favorabila, la confluenta intre Europa centrala si cea de est ii confera Timisoarei o larga deschider
Strandul Heaven este situat langa Stadionul Dan Paltinisanu. Strandul este dotat cu incinte acustice subacvatice, bar, terasa, restaurant.
Program:
Zilnic: 10:00 – 19:00
Contact:
0256.293.323
0723
Palatul Vechii Prefecturi, denumit si „Palatul Baroc”, reprezinta unul dintre cele mai valoroase monumente istorice ale Timisoarei.
Odata cu anul 1751, cand in Banat incepe separarea administrat
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.