Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Antim reprezinta unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectura din Bucuresti, apartinand prin decoratie si conceptie stilului brancovenesc.
Ea a fost construita intre 1713-1715, de catre mitropolitului de origine gruzina Antim Ivireanul (personalitate marcanta din timpul domniei lui Constantin Brancoveanu). Antim a fost si cel care a condus prima tiparnita din Romania, devenind mitropolit al Tarii Romanesti in 1708.
Manastirea Antim a fost renovata ulterior intre 1860-1863 de catre arhitectul vienez Schlater. Tot in perioada respectiva sunt executate si picturile interioare de catre Petre Alexandrescu.
In cadrul manastirii exista si un muzeu dedicat vietii si activitatii mitropolitului Antim Ivireanul, care a fost canonizat de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane la data de 20 iunie 1992.
Manastirea Antim este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Manastirea Antim
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.426287,26.093826
Cea mai veche aripa a acestei institutii de invatamant a fost construita intre anii 1912-1927, dupa planurile arhitectului Grigore Cerchez (1851-1927), sustinator al curentului care promova specificul
Monumentul Infanteriei Romane este situat in parcul Kiseleff din Bucuresti, peste drum de bustul lui Nae Leonard.
Este cunoscut si sub denumirea de "Coloana lui Bolborea", dupa numele artistului si
Biserica Sfantul Anton – Curtea Veche din Bucuresti reprezinta un monument istoric zidit de Voievodul Mircea Ciobanul (1545-1553 si 1558-1559) probabil in a doua domnie, ca Biserica Domneasca.
Edifi
Biserica Sfantul Elefterie Vechi este o biserica ortodoxa din centrul capitalei, aflata pe strada Sfantul Elefterie, numarul 20, in sectorul 5 al Bucuresti-ului.
Edificiul monahal a fost construit in
Pe aleea principala din Parcul Tineretului a fost construita o mare fantana arteziana, realizata dupa planurile arhitectului Valentin Donose.
De forma circulara, cu o bordura larga, placata cu trave
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.