Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Zosin este o manastire ortodoxa din Romania situata in judetul Botosani, satul Baluseni din comuna omonima, la aproximativ 15 km sud de municipiul Botosani.
Ansamblul Manastirii Zosin a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din judetul Botosani din anul 2004, fiind alcatuit dintr-un singul obiectiv: Biserica de lemn "Adormirea Maicii Domnului" - ce dateaza din 1779.
Bisericuta are peretii tencuiti atat in exterior, cat si in interior, fiind pictata in anul 1834, direct pe lutul care acopera nuielele impletite ale zidurilor.
Biserica de lemn din cadrul Manastirii Zosin este una dintre foarte rarele biserici cu pereti din impletitura de nuiele cunoscute in Romania, care s-au pastrat pana in zilele noastre.
Noua biserica a Manastirii Zosin a fost sfintita in data de 26 septembrie 1993.
Manastirea Zosin este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Manastirea Zosin
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Botosani
Coordonate GPS: 47.656095,26.769258
Infiintarea teatrului purtand numele marelui Eminescu la 21 decembrie 1914, deschide seria stagiunilor permanente din perioada interbelica.
Spectacolul inaugural, cu piesa "Lorica noastra", a fost j
Data de 1 mai 1953 este inscrisa in certificatul de nastere al unei institutii menite sa ofere spectatorilor de toate varstele, prin intermediul celor 160 de titluri - lucrari originale sau adaptari a
Primii pasi importanti in organizarea vietii muzicale botosanene au fost facuti dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. In anul 1945 ia fiinta o Asociatie artistico-culturala, in cadrul careia se inchea
Casa in care s-a nascut si a copilarit marele savant si istoric, Nicolae Iorga (1871 - 1940), a fost demolata in anul 1965. Actuala cladire ce reprezinta casa memoriala a familiei Iorga a fost constru
Biserica Sfantul Ilie se afla in Botosani pe Calea Nationala nr.87 bis si a fost ridicata la 1809 pe locul unei biserici de lemn.
Biserica Sfantul Ilie este construita din piatra si caramida, cu zidu
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.