Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Theodor Aman (1831 - 1891) adaposteste picturi si sculpturi ale artistului, urmarind evolutia profesionala a acestuia.
Cel mai cunoscut lucru despre Theodor Aman este faptul ca a pus bazele Academiei Romane de Arte Frumoase.
Muzeul este gazduit in fosta casa a pictorului, o cladire in stil neoclasic ce dateaza din anul 1869, realizata de arhitectul Fr. Scheller, dupa planurile artistului. Acesta a realizat in buna parte decoratia sculptata, basoreliefurile si medalionele fatadei, decoratia usilor, sculptura unor piese de mobilier (dulapul neo-gotic, masa) si pictura murala a celor doua scene cu subiect istoric care flancheaza holul de la intrare.
Muzeul Theodor Aman cuprinde noua saloane, in care sunt expuse numeroase uleiuri, desene, acurarele, gravuri si sculptura. Acestea au fost donate in anul 1904, de catre Ana Aman, alaturi de alte achizitii: documente, scrisori, cataloage de expozitii, albume de fotografii, carti, arme vechi, masti, unelte, costume si violoncelul pictorului.
Mai puteti admira mari compozitii istorice, autoportrete, imagini de atelier, scene de gen, peisaje, dar si o ampla colectie de gravuri in acuaforte, tehnica pe care Theodor Aman a experimentat-o la sfarsitul vietii sale.
Muzeul Theodor Aman este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Theodor Aman
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.4401817,26.0982208
Biserica Flamanda face parte dintre lacasurile de cult ridicate in perioada fanariota, in a doua jumătate a sec. al XVIII-lea, in limita sudica a Bucurestiului din acea vreme.
Prima sursa asupra ist
Monumentul Balade si legende din Parcul Tei a fost realizat de Geta Caragiu, sora marelui actor Toma Caragiu.
Cele patru blocuri din piatra suprapuse redau in mod alegoric multitudinea de valente tra
Cladirea in care se afla azi Muzeul National "George Enescu" a fost construita intre anii 1898-1900 pentru Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost presedinte al Consiliului de Ministri.
Construit dupa pla
Biserica Zlatari este una dintre vechile biserici ale capitalei Romaniei situate pe Calea Victoriei, intre strazile Stavropoleos si Lipscani
Initial, biserica a apartinut unui han al Bucuresti-lor, c
Parcul Unirii din Bucuresti a luat nastere in anul 1986, prin demolarea spitalului Brancovenesc si a halei Unirii si are o suprafaţa de 6,1 hectare. Un an mai tarziu, parcul a fost divizat de realiza
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.