Apasati pe imagini pentru vizualizare
Palatul Universitatii este o constructie realizata in stil neoclasic, situata in Piata Universitatii din Bucuresti, in perimetrul descris de strazile Regina Elisabeta, Academiei, Edgar Quinet, Nicolae Balcescu.
Construirea viitorului sediu al celei mai mari universitati din Romania, Universitatea Bucuresti s-a realizat intre anii 1857-1869 dupa planurile arhitectului Alexandru Orescu, ajutat in decorarea exteriorului de catre Karl Storck.
Inaugurat in 14 decembrie 1869, palatul a fost la inceput sediul facultatilor Universitatii Bucuresti, dar si sediul altor institutii de invatamant: Senatul Universitatii, Academia Romana, Biblioteca Centrala, Scoala de Arte frumoase, Pinacoteca, Muzeul de Antichitati si de Istorie Naturala. In timp, odata cu cresterea numarului de studenti, spatiul a devenit insuficient pentru a putea adaposti toate institutiile, motiv pentru care palatul revine la menirea inițiala, sediul facultatilor Universitatii. In 1960 in interiorul cladirii isi aveau sediul 8 facultati si peste 80 de laboratoare.
In prezent in cadrul acestui edificiu functioneaza cea mai veche institutie de invatamant superior din capitala – Universitatea Bucuresti, aici avandu-si sediul cateva din facultatile sale: Facultatea de Geografie, Facultatea de Matematica si Informatica, Facultatea de Litere, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Facultatae de Istorie.
Palatul Universitatii Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Palatul Universitatii Bucuresti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.43571,26.101836
La fel ca alte parcuri din Bucuresti, pozitionarea parcului Tei a fost gandita pe malul unui lac, in urma unui proiect inceput in 1935 de profesorul Dorin Pavel, sub coordonarea lui Nicolae Caramfil.
Muzeul de Arta Populara Doctor Nicolae Minovici este primul muzeu bucurestean de arta populara.
Nicolae Minovici a fost doctor in medicina, autor al lucrarii "Tatuajele in România". Pentru istoria m
Parcul Alexandru Ioan Cuza mai este cunoscut sub numele de parcul I.O.R. si se afla in sectorul 3 din Bucuresti, intre strazile Camil Ressu, Liviu Rebreanu, Campia Libertatii, Baba Novac si Nicolae Gr
Hotelul Intercontinental este amplasat chiar inima capitalei, in apropierea marilor centre de cultura ale Bucurestiului precum Teatrul National, Galeriile Art Expo, Galeriile Dominus sau Galeriile Dal
Desi consruit in epoca de inflorire a stilului arhitectuarla brancovenesc, lacasul, ridicat de spatarul Mihail Cantacuzino si terminat la 1 mai 1699, prezinta alte trasaturi decat monumentele din acea
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.