Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statiunea Calimanesti (jud Valcea, la 18 km nord de Ramnicu Valcea) este considerata perla statiunilor balneoclimaterice de pe valea Oltului.
Este renumita pentru efectele terapeutice ale apelor sale minerale, pentru bioclimatul sau si pentru multitudinea punctelor de interes turistic din zona. Se incadreaza in categoria statiunilor balneare de interes general din Romania (conform Institutului National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie).
Indicaţii terapeutice: afecţiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice, colite cronice); afecţiuni hepatobiliare (diskinezii biliare, colecistite cronice, tulburări post operatorii ale ficatului; hepatite cronice, pancreatite cronice); afecţiuni renale şi ale căilor urinare; afecţiuni metabolice şi de nutriţie (diabet zaharat, obezitate); afecţiuni reumatismale inflamatorii (artroze); afecţiuni neurologice periferice; afecţiuni respiratorii (astm alergic, bronşite, traheobronşite cronice); afecţiuni asociate (ginecologice, dermatologice, cardiovasculare, astenie, boli profesionale), boli alergice
Staţiunea dispune de instalatii pentru bai calde in cadă cu ape minerale, pentru electroterapie si hidroterapie, de sali de gimnastica etc.
Factorii naturali de cura sunt reprezentati de apele minerale sulfuroase, clorurate, bromurate, sodice, calcice, magneziene folosite in tratarea unor afectiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice, colite cronice); afectiuni hepatobiliare; afectiuni renale şi ale cailor urinare; afectiuni metabolice şi de nutritie (diabet zaharat, obezitate); afectiuni reumatismale inflamatorii (artroze); afectiuni neurologice periferice; afectiuni respiratorii, afectiuni asociate (ginecologice, dermatologice, cardiovasculare, astenie, boli profesionale).
Atracţii turistice din apropiere:
Mânăstirea Cozia aflată la 5 km distanţă de oraş, dateaza din 1387 -1388, fiind ctitoria domnitorului Mircea cel Bătrân care este îngropat în acest loc. In această manastire sunt picturi murale din anul 1391. Muzeul de aici adăposteşte o valoroasă colecţie de icoane.
Biserica din Ostrov, ctitorită de Neagoe Basarab şi construită în anii 1518-1522,
Statiunea Calimanesti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Oltului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statiunea Calimanesti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Calimanesti
Coordonate GPS: 45.238696,24.341311
Manastirea Ostrov (judetul Valcea) a fost construita intre anii 1518-1522 si este situata pe o insula a lacului de acumulare de pe raul Olt, fiind conectata cu statiunea Calimanesti-Caciulata printr-u
Manastirea Stanisoara este situata in judetul Valcea, localitatea Calimanesti, la poalele muntelui Cozia, pe malul stang al raului Olt. Pana in secolul al XVIII-lea, manastirea a fost numita "Nucet",
Cascada Urzicii sau Gardului se afla in mijlocul padurii, la 20 de minute de mers de manastirea Stanisoara, in Muntii Coziei, Valea Gardului, judetul Valcea.
Are o cadere ce masoara 17 m, iar apele
Manastirea Cornetu se afla in comuna Brezi, la poalele muntelui Cornetu, judetul Valcea si este manastire de maici.
Manastirea de pe malul drept al Oltului dateaza din secolul al XVII-lea, fiind o ct
Schitul Ostrov a fost inaltat intre anii 1518 - 1522 si este o ctitorie a domnitorului Neagoe Basarab si a sotiei sale Despina.
A fost construit pe un o insulita (ostrov) in centrul statiunii Calima
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.