Biserica ortodoxa „Sfantul Nicolae” are hramul de „Sfantul Nicolae”. In centrul vechiului Campulung Moldovenesc a fost cladita in anul 1698 o biserica din lemn cu hramul de "Sfantul Nicolae", numita si Biserica Domneasca, de catre Toader Calmasul, vornic al Campulungului, tatal lui Ioan Calimahi, Domn al Moldovei (1758-1761), intemeietor al dinastiei Calimahilor.
La aceasta biserica sunt introduse cartile metricale pentru cei nascuti in 1801 (6 noiembrie), pentru cei morti de la 1802 (13 ianuarie), iar pentru cei cununati de la 1802 (26 ianuarie).
Constructia bisericii a durat 9 ani (1887-1896), iar sfintirea a avut loc la data de 1/13 septembrie 1896 de catre Mitropolitul Arcadie Ciupercovici. Construita in stilul monumental al bisericilor bizantine are la baza forma de cruce treflata. Biserica a fost pictata in anul 1912 de catre Franz Jahoda din Cernauti; altarul a fost pictat in 1965 de E. Profeta, iar restul interiorului a fost pictat in anul 1967 de catre Constantin Calinescu.
Clopotnita a fost construita in anul 1900. Obiecte cu valoare istorica si artistica sunt pastrate in biserica: icoanele de pe catapeteasma - datand din 1895, patru icoane mai vechi, secolele XVIII – XIX (Sfanta Treime, Maica Domnului cu Pruncul Sfant, Sfantul Arhanghel Mihai si Sf. Cuvioasa Parascheva), o icoana Sfanta Ecaterina, un prapor pictat pe panza, reprezentand pe o parte Sfanta Treime, iar pe cealalta Sfantul Nicolae, pictat de Vasile Sandru din Radauti in anul 1842, doua epitafe datand din secolele XVIII-XIX, pictate pe panza, doua potire lucrate artistic in argint, un clopot cu diametrul de 0,45 m, avand turnata pe el iconita Sfantului Gheorghe, etc.
Biserica ortodoxa Sfantul Nicolae este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Campulung Moldovenesc
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.