Apasati pe imagini pentru vizualizare
Pestera Rasuflatoarei este o rezervatie naturala de tip stiintific situata in judetul Caras-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Carasova (NE satului Iabalcea). A fost declarata arie protejata de interes national in anul 2004, intinzandu-se pe o suprafata de 1,10 ha.
Pestera este inclusa in Parcul National Semenic - Cheile Carasului si se afla in versantul drept al Cheilor Carasului. Datorita faptului ca detine resturi de fauna fosila concretionată, ea prezinta importanta din punct de vedere stiintific, geologic, speologic si paleontologic.
In cadrul sau se gasesc o serie de forme geomorfologice precum: stalactite, stilolite, stalagmite, stalagmite lumanare, coloane, domuri, plansee stalagmitice, coralite, gururi, microgururi, nivele de eroziune, terase, blocuri de incaziune.
Condiţii de vizitare: cu avizul Comisiei Monumentelor Naturii a Academiei Romane şi Administratiei Parcului National Semenic-Cheile Carasului, fiind destinata exclusiv cercetarii.
Pestera Rasuflatoarei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Pestera Rasuflatoarei
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Carasova
Coordonate GPS: 45.223333,21.916111
Pestera Cerbului a fost descoperita si descrisa sub acest nume de E. Balogh (1940). Alexandrina si St. Negrea au efectuat primele cercetari biospeologice (publicate în 1971, 1972).
Situata in raza
Pestera Racovita este situata in Cheile Carasului din Muntii Aninei. Pestera are doua intrari, cea mai vizibila dintre ele putandu-se zari din chei spre dreapta, daca se merge de la punctul de conflue
Pestera de dupa Carsa este situata in versantul stang al Cheilor Carasului, la mai putin de 300 m de podul pe care trece drumul judetean. Aici se poate ajunge urcand pe versant pana la o dolina de pra
Pestera Tolosu este o rezervatie geologica situata in apropierea localitatii Iabalcea (comuna Carasova), sub varful Tolosu, pe versantul drept al Cheilor Carasului.
In anul 2000 pestera a fost explor
Pestera de sub Cetate II se afla situata in apropiere de Pestera Liliecilor. Pestera este sapata in versantul drept al Cheilor Carasului la 6 m deasupra raului (230 m altitudine). Drumul catre pestera
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.