Dupa ce lasi in spate abrupturile de la Lacul Maneciu, ajungi in Izvoarele de Prahova, localitate cu casute cocotate pe un relief montan, cu vai si depresiuni. Soseaua descrie urcusuri solicitante. Luati-o mai incet, ca sa nu pierdeti intrarea in curtea pensiunii. Pe partea stanga, cum urci spre Cheia, in acul de par al soselei DN1A, veti gasi aceasta casa cu nume de alint, imbietor la relaxare.
Dupa ce parcati masina, veti descoperi “Domeniul Amo”: o curte extrem de bine intretinuta, cu iarba tunsa, straturi de flori. Gratarul si umbrelutele asteapta sa va puneti burta la cale sau sa savurati o tuica de Izvoarele. Gazdele tin mult la localitate, la bucatele ce se prepara aici, asa ca vor insista sa faceti un periplu gastronomic pentru a va demonstra ca mancarea de aici are o savoare aparte. De altfel, bucataria Amo l-a adus in Izvoarele si pe Radu Anton Roman, care a dus vestea verzei cu slanina, a fantanelelor de pastrav, a ciorbelor si tuicii de productie locala.
Cele 17 locuri de cazare in camere spatioase cu terasa, refac cel mai obosit drumet. Va e din nou dor de drumetii? Aveti toata Valea Teleajenului, pana la locul de izvorare - Valea Berii (Valea Ursului) inaintand catre Fintina lui loan.
-Incalzire centrala
-Baie individuala
-Terasa,Gratar
-Livada,gradina
-Semineu
-Tv, semnal gsm,Internet
-Masina de spalat
-Inchirieri materiale sportive
-Produse naturale din zona
-Activitati traditionale
-Parcare
-Transfer auto de la gara, aeroport,etc
-Reduceri
MENIU-RECOMANDARI
Tuica de Izvoarele – din partea casei
Ciorba de pui cu taitei de casa
Varza cu slanina afumata(slanina de casa de Izvoarele)
Ciorba de perisoare
Pastrav la gratar cu unt si verdeata (facut in folie) cu garnitura de cartof copt
Cartofi taranesti (cartofi, costita, ceapa si stropiti cu mujdei de usturoi)
Fantanele de pastrav (pastrav file, rondea de cartof prajit, branza dulce, ciuperci, cascaval, pastrama de pui)
Prajitura casei (tarta cu visine si nuca)
Clatite umplute (cu dulceturi de casa din fructe de padure)