Apasati pe imagini pentru vizualizare
Colegiul Unitarian din Cluj Napoca a fost construit intre anii 1899-1901, fiind proiectat de catre arhitectul Lajos Pakey. Edificiul reprezinta o combinatie a stilurilor eclectic, renascentist italian si grecesc antic.
Busturile lui Brassai Samuel, profesor al scolii, dar si al lui Berde Mozes, cel care a lasat intreaga avere bisericii facand posibila construirea scolii, sunt expuse in holul cladirii.
Statul preia cladirea in anul 1948, iar din 1957 aceasta isi schimba denumirea in Liceul Brassai Samuel. In prezent aici exista clase cu profil de informatica si filologie. Din 1993 in cladire se desfasoara si cursurile Liceului teologic al Bisericii Unitariene.
Adresa: B-dul. 21 Decembrie 1989, nr. 9
Colegiul Unitarian Cluj Napoca este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Colegiul Unitarian Cluj Napoca
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Cluj Napoca
Coordonate GPS: 46.77201,23.59249
Biserica Romano-Catolica Sf. Petru este situata pe B-dul 21 Decembrie 1989 nr.85 din Cluj Napoca si a fost construita la mijlocul secolului al XIX-lea, pe locul unei vechi biserici din secolul al XV-l
Banca Austro-Ungara din Cluj a fost cladita in 1904. Aici a functionat o lunga perioada de timp Institutul de Proiectare si Cercetare.
Dupa 1990 edificiul a fost sediul Bancii Dacia Felix (care l-a
Casa Filstich-Kemeny din Cluj-Napoca, una dintre cele mai frumoase cladiri ale epocii sale, a fost declarata monument istoric. La parterul cladirii, imediat dupa poarta, se poate observa un cadru de u
Casa Monetariei din Cluj Napoca a functionat initial pe strada Zola nr.4. Aceasta a fost mutata de catre Szapolyai Janos de la Sibiu la Cluj in 1527.
Vechea cladire a Monetariei a fost demolata odata
In anul 1870 Eotvos Jozsef, ministrul invatamantului de atunci, propune crearea la Cluj a unei universitati cu predare in limbile maghiara, romana si germana, idee agreata si de o parte a elitei roman
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.