Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa memoriala Dumitru Norocea face parte din Muzeului Curtea de Arges constituind sectia de etnografie si arta populara, fiind expozitia de baza.
Casa memoriala detine o bogata colectie de obiecte privind ocupatiile, indeletnicirile si mestesugurile practicate de argeseni din cele mai vechi timpuri.
Cele mai cunoscute mestesuguri sunt olaritul, cusaturi si tesaturi argesene, costume populare, obiecte folosite in gospodariile argesene, in agricultura, pomicultura, vanat.
La etajul cladirii sunt prezentate lucrarile pictorului Dumitru Norocea si obiecte ce au apartinut acestuia in timpul vietii.
Dumitru Norocea a fost un renumit pictor de biserici. In anul 1913, Nicolae Iorga l-a recomandat ca specialist in refacerea, prin inlaturarea straturilor de pictura suprapusa peste frescele originale, datand din veacul al XIV-lea, ale Bisericii Domnesti.
Sursa
Casa memoriala Dumitru Norocea este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa memoriala Dumitru Norocea
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Curtea de Arges
Coordonate GPS: 45.1450958,24.6741238
Muzeul Municipal Curtea de Arges a luat fiinta in anul 1969 si cuprinde un patrimoniu de peste 12.000 de piese muzeistice, organizate in 7 sali, ce reprezinta diferite episoade din istoria orasului. 3
Biserica Olari din Cutea de Arges este situata pe strada Cuza Voda nr. 34.
Reprezinta cel mai vechi ansamblu de arta feudala din zona, datand din secolele XIV-XV.
Este unul dintre cele mai de pret mo
Biserica San Nicoara sau “Biserica Sf. Nicolae cel Mic”, cum o mai numeau localnicii, pentru a o deosebi de cea domneasca, a fost cladita pe un platou inalt, probabil impreuna cu prima curte domne
Lacul Curtea de Arges este un lac de acumulare aflat in zona Muscelele Argesului. Apartine bazinului hidrografic Arges, fiind alimentat de acesta.
Acces: Curtea de Arges, Judetul Arges
Lacul de acumulare Vidraru a luat fiinta in luna martie 1966 si este amplasat pe raul Arges pe un sector de 28 km lungime.
Situat intre muntii Fruntii si Ghitu, lacul aduna apele raurilor Capra, Bud
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.