Bazele Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane au fost puse in 1880 de catre Societatea de Istorie si Arheologie a judetului Hunedoara. Primele sectii infiintate in 1882 au fost cele de arheologie si etnografie. Pana in 1938 muzeul a avut sediul pe strada Regele Carol II (actualul Bulevard 22 Decembrie).
Din 1938, muzeul s-a instalat in salile Palatului Magna Curia, iar din 1966 si 1987 s-a extins in alte doua cladiri din zona parcului orasului.
In prezent functioneaza sub denumirea de Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, in componenta sa intrand sectiile de istorie si arheologie, stiintele naturale si arta din Deva si muzeele din localitatile Sarmizegetusa Orastie, Aurel Vlaicu, Brad, Crisan si Complexul Tebea.
Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Deva
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 45.93205,22.897797
Dupa 100 de ani, Teatrul de Arta Deva continua sa existe, fiind redeschis în 17 decembrie 2010. Startul a fost dat atunci de spectacolul de teatru-dans, "Frida. Impresii" (un spectacol de Mc. Ranin),
Catedrala Sfantul Nicolae se afla pe strada Avram Iancu, judetul Hunedoara si a fost ridicata in anul 1861 la initiativa mitropolitului Ardealului, Andrei Saguna.
Pictura veche a bisericii a fost ex
Monumentul Eroilor Neamului este situat pe strada Avram Iancu nr. 2, in curtea Catedralei Sfantul Stefan din Deva, judetul Hunedoara.
Realizat intre anii 1993-1995, de catre sculptorul Ioan Seu, monu
Casa Memoriala Doctor Petru Groza este situata pe strada Avram Iancu din municipiul Deva, judetul Hunedoara. Muzeul este amplasat intr-o cladire construita intre anii 1926 - 1929, proiectata de catre
Cetatea Devei a fost construita pe urmele unei fortificatii daco romane. Primele lucrari de edificare dateaza din primii ani ai secolului XI, dupa infrangerea de catre unguri a ducelui Ahtum din Ceta
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.