Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa Memoriala George Enescu din Liveni, judestul Botosani a fost amenajata in casa tatalui compozitorului, Costache Enescu, casa in care George Enescu (1881 - 1955) a locuit noua ani.
Casa mica cu pridvor de lemn vopsit, refacuta, gazduieste din 1968 un muzeu care prezinta atmosfera copilariei lui George Enescu.
Aici sunt expuse obiecte personale ale compozitorului, precum pianul, o vioara jucarie, trusa de culori pentru desen, un Mos Craciun de jucarie si mai multe desene facute de copilul George Enescu.
Exponatele de aici creaza o atmosfera de poveste, ajutandu-ne sa reconstituim universul copilului - geniu George Enescu. Atmosfera este completata de fotografii originale ale parintilor, ale casei de la Cracalia, acte de proprietate apartinand lui Costache Enescu, precum si partituri muzicale din anii tineretii artistului. De o mare valoare sunt si fotografiile care il prezinta pe artist in compania unor mari muzicieni ai timpului din tara si din marile diverse capitale ale Europei.
Muzeul adaposteste de asemenea, piese de mobilier ce au apartinut parintilor Enescu, scoarte moldovenesti, cuptorul pe care s-a nascut genialul muzician etc.
George Enescu marturisea in memoriile sale:
"Ma trag din parinti romani si m-am nascut la Liveni, judeţul Dorohoi, in inima Moldovei... Locuiam intr-o casa mica cu pridvor de lemn vopsit, unde se uscau funiile de ceapa la soare. Si acum mai vad taranii, in camasi albe, cu ilice albastre, cum cantau in asfintit...
... Aceasta este cu adevarat tara mea, iar imaginea ei am dus-o cu mine"
Casa memoriala George Enescu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa memoriala George Enescu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Dorohoi
Coordonate GPS: 47.994194,27.0344925
Biserica de lemn din Dorohoi se afla pe noua lista a monumentelor istorice. Aceasta a fost ridicata in anul 1779 si are hramul Nasterea Maicii Domnului.
Biserica detine si o pisanie romaneasca cu lit
Arinisul de la Horlaceni este rezervatie naturala de tip forestier, situata in judetul Botosani, pe teritoriul administrativ al comunei Sendriceni, satul Horlaceni,
Aria protejata aflata in Campia Ji
Lacul Cotargau este situat in zona Campia Moldovei, aproape de Dealul Sitna (224 m altitudine).
Apartine bazinului hidrografic Morisca, fiind alimentat de raul Morisca aflat la confluenta cu raul Cot
Manastirea Gorovei se afla in comuna Vaculesti, judetul Botosani si este manastire de calugari cu viata de obste.
Biserica Gorovei a fost ridicata in anul 1742 pe o mosie a Manastirii Dragomirna, und
Biserica de lemn din comuna Braesti, aflata la 11 km de Dorohoi si 19 km de Botosani, se regaseste pe Lista Monumentelor Istorice a judetului Botosani. A fost realizata in anul 1745, avandu-l drept ct
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.