Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa memoriala Panait Istrati se afla in Gradina Publica din Braila.
Panait Istrati ocupa un loc aparte in galeria scriitorilor romani. A fost numit romancier experimental, iar in Istoria secreta a literaturii romane e personajul principal al sectiunii Ereticii, ca fiinte migratoare.
Cladirea cunoscuta astazi drept Casa Memoriala Panait Istrati a fost construita la inceputul secolului XX in jurul anului 1860, in stil neoromanesc, cu functiunea de locuinta si purtand denumirea de Casa Gradinarului.
Desi Panait Istrati nu a locuit aici, cladirii i-a fost atribuita aceasta destinatie deoarece autorul Chirei Chiralina prefera spatiul din vecinatatea casei pentru contemplarea Dunarii si a imprejurarilor. In plus, nici una din cladirile in care a locuit la Braila Panait Istrati, nu s-a pastrat.
Aici sunt valorificate expozitional manuscrise, obiecte personale, piese de mobilier, carti cu autograf, editii rare, editii princeps, fotografii-document, obiecte ce au fost cumparate, in cea mai mare parte, de la ultima sotie a scriitorului, Margareta Istrati.
Imobilul este inscris in Lista Nationala a Monumentelor, Ansamblurilor si Siturilor Istorice, la capitolul Cladiri Memoriale.
Sursa
Casa memoriala Panait Istrati este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa memoriala Panait Istrati
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Braila
Coordonate GPS: 45.2762184,27.9760151
Biserica Sfantul Nicolae din Lacul Rezii a fost construita din lemn si stuf iar pe vremea aceea preotul slujea atat in limba greaca precum si in limba romana. Biserica de astazi a fost finalizata in a
Ruinele zidurilor cetatii se afla in centrul istoric al orasului Braila, mai precis in parcul Gradina Mare. Aceasta cetate a fost ridicata in secolul al XVI-lea, de turci, dupa ocuparea orasului Brail
Popina Blasova se afla in nord-estul Insulei Mari a Brailei, in apropierea Lacului Blasova.
A fost declarata monument al naturii datorita unicitatii sale in relieful judetului Braila.
Se intinde
Biserica Bulgara Inaltarea Domnului din Braila a fost ridicata in anul 1868 si reprezinta un monument istoric de referinta in raport cu perioada de maxima inflorire a orasului.
Biserica Inaltarea Dom
Padurea Camenita este o rezervatie naturala de tip forestier, situata in judetul Braila, pe teritoriul administrativ al comunei Sutesti (nordul satului Sutesti).
Aria protejata are o suprafata de 1,3
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.